Å være med på ski og seil med Christian Radich er en helt unik opplevelse for alle, både erfarne randonee / topptur-folk og nyfrelste entusiaster. Vi er opptatt av at hele turen blir en "eventyropplevelse" og trenger litt flaks med vær og vind - så det er ikke så lett å gi en helt detaljert turplan for nøyaktig hvilke fjell du kommer til å bestige og kjøre ski fra. Men det er mulig å gi et eksempel! På hver tur byr vi på ett døgns seilas og tre fulle skidager med store fjellopplevelser.

 

Vi velger å bruke Lyngen som et eksempel for turutvalget! Vi plukker ut noen relativt enkle fjell som også er ganske snøsikre. Merk at turene her er på et relativt enkelt nivå. Vi kommer til å dele inn alle ombord i flere ferdighetsgrupper og på flere guide-følger. Vi kommer til å være nærmere 40 personer om bord, og alle skal ikke på samme fjell! Vi tar også grundige hensyn til sikkerhet, vær og skredfare underveis, og krysser fingre for like gode forhold som vi har hatt tidligere år

uloya

Kjelvågtinden / Uløyatraversen

Etter en dag ute til havs fra Tromsø, vil Radich seile inn i Lyngenfjordens munning. Der finner vi flere fantastiske skifjell og overnattingsplasser, og høyst sannsynlig vil første kveld bli tilbragt til havn ved Hamnnes på Uløya, eller lenger ved Akkarvik. I tilfelle førstnevnte, vil denne turen være et naturlig valg. Du kan lese mer om Uløyatraversen og Kjelvågtinden her! Her finnes det muligheter på begge sider av fjorden fra Hamnnes og Rotsund. De som kjenner seg litt ekstra tøffe på Uløya kan ta en forlenget tur på traversen, mens de som søker en utfordring kan søke lenger sør, til Storhaugen eller Sorbmegaisa.

storhaugen

Storhaugen

Bildet ovenfor viser turen opp til Storhaugen, et av Lyngens flotteste skifjell. Utsikten i bakgrunnen er til resten av Lyngenhalvøya, som heldigvis ikke er på langt nær like komplekst terreng som den pittoreske og mestringsvennlige Storhaugen. Les mer om turen her! Med gode forhold får du en av Lyngens fineste utsikter, du får trygg og snøsikker kjøring, og en mengde alternativer på vei ned. Mulighetene på vei opp er slik at det er mulig å unngå skredterreng og ubehagelige rutevalg. En klassiker i Lyngen. Hakket mer utfordrende, men også like morsomt, er Sorbmegaisa som ligger bare noen få minutters kjøring lenger bortenfor.

storgalten

Nord-Lenangen: Russelvfjellet eller Storgalten

Det finnes mange valgmuligheter for kai/ankring og overnatting i Lyngen, og en velkommen havn for Radich kan vi finne i Nord-Lenangen, nesten ytterst på Lyngenhalvøya. Her står vi ved terskelen på det villeste og vakreste fjellområdet i hele Nord-Norge, og hele reisefølget har et vell av turmuligheter. Nærmest direkte ut fra Nord-Lenangen finner du Russelvfjellet, et lett tilgjengelig og skredsikkert fjell som byr på en tilfredsstillende nedkjøring. For de som er interessert i en større skiopplevelse, finner man enda en skikkelig Lyngen-klassiker med en av de flotteste nedkjrøingene på halvøya i Storgalten.

Sunnmøre og Lofoten?

Vi har en rekke spennende fjell for våre føtter på seiltur til Sunnmøre og Lofoten også, med start i hhv. Ålesund og Narvik. Med det får man også tilgang til alle fjellene rundt hhv Hjørundfjorden og Tjeldsund, Austvågøy og utover i Lofoten. Dersom du har spørsmål om fjellene på disse turene, må du bare sende E-post til tur@friflyt.no og spørre!