Vi får en rekke spørsmål fra deltagere i forkant av turene. Sjekk ut denne siden for å se noen av de vanligste spørsmålene. Får du ikke svar på det du lurer på? Send oss en E-post på tur@friflyt.no

 

Hvilket nivå bør jeg være på for å kunne være med?

Som hovedregel kan du være med så lenge du behersker å kjøre nedover! Vi har med folk i alle aldre og på alle nivåer - vi har også hatt med deltagere på ski & seil som aldri har vært på topptur før. Vi anbefaler derimot å ha litt erfaring, altså - du bør være kjent med grunnleggende topptur-greier som bindinger og feller osv. Ellers kommer guidene til å anstrenge seg for å velge ut gode turmål, som passer aller nivåer, gjerne flere turmål på en dag. Da kan de som ønsker seg en lett tur velge å gå den lette turen, og eventuelt jekke opp vanskelighetsgraden hvis de føler de kan takle en utfordring. Vi minner derimot om at guidenes og kapteinens sikkerhetsvurdering kommer i første rekke.

 

Jeg foretrekker å stå på snowboard / splitboard - kan jeg være med?

Ja visst! Vi har med deltagere på snowboard hvert år, og de har det like fett som skifolka! Går du med splitboard er du jevnbyrdig på vei opp, går du med truger på så kan det hende det går bittelitt saktere, men du slipper til gjengjeld å surre med å få fellene av og på.

  

Hva bør jeg ha av utstyr og kunnskap?

Vi skal på topptur, og man bør derfor ha ski og støvler og feller som passer for det. Du kan lese mye om utstyr i fri flyt og på friflyt.no, og du kan få litt grunnkunnskap i denne artikkelen. Vi anbefaler at du har med gode, passende klær og skift. Det er ikke obligatorisk med stegjern, men det anbefales om du har ambisjoner om brattere ruter. Det er helt obligatorisk å ha med seg skredutstyr: sender/mottager (eller skredsøker), søkestang og spade må du ha i sekken. Du må ikke ha gått på skredkurs eller lignende. 

 

Kan jeg leie utstyr?

Vi i Fri Flyt Tur har ikke utstyr som vi leier ut direkte, men vi kommer til å opprette kontakt med firmaer ved hver destinasjon som har mulighet for å leie ut ting som skredutstyr og toppturski. Kostnaden for leie dekkes av deltageren selv. Vi kommer også til å gi anledningen til gode tilbud på utstyr for de som er påmeldte, så det kan bli lettere å investere i en skredsøker e.l. om man mangler dette.

 

Hvordan er maten ombord? Jeg har allergi eller er veganer, går det bra?

Du får tre måltider hver dag: Frokost, smurt lunsj (matpakke) på tur som du smører selv, og en skikkelig god middag. Vi lover høy kvalitet på maten, mannskapet ombord er dyktige kokker som disker opp det som trengs. Har du allergier eller andre behov i matveien, er det ikke noe problem - kokken klarer fint å mekke veganske middager til deg på tur, så lenge du sier fra ved påmelding.

  

Hvordan er innlosjeringen ombord i båten?

Dette er en rimelig stor seilskute, men vi kommer til å være nærmere 70 mennesker om bord, med alt av deltagere, guider og fast mannskap. Sistnevnte bor ombord i egen seksjon med hengekøyer og lugarer, og guidene har egne lugarer. Alle deltagere kommer til å sove i hengekøyer under dekk. Det er varmt og behagelig i dette rommet - og hengekøyer er definitivt best når man er ute på sjøen. Hvis du av ulike grunner har behov for å sove i lugar, finnes det enkelte plasser tilgjengelig for deltagere også. Vi minner derimot om at disse deles ut til de med særskilt behov.

 

Må jeg kunne seile for å være med?

Nei! Men du kommer til å lære ganske mye om seilas av å delta! Radich er et skoleskip og har dyktig mannskap om bord, men det er en stor skute med en stor rigg, så du får delta som en del av mannskapet som seiler på skift! Første døgnet når vi går fra byen mot fjellene, vil deltagerne deles opp i grupper som deler på ansvaret om å heise og trimme seil, navigere og holde roret. Uansett om du har seilt mye i egen båt eller aldri vært til havs, er det en unik opplevelse som kanskje er litt på siden av alminnelig fritidsseilas!

 

Kan vi reise sammen i gruppe?

Ja visst! Vi har ofte med grupper på opptil 8-10 personer på tur, og vi kan som hovedregel gjøre det slik at disse går på tur sammen osv. Vi har 40 deltagere på hver seilas max, og må ta hele gruppens gode opp til vurdering når vi tar beslutninger. De fleste som deltar er enten par eller reiser alene.

 

Har du andre spørsmål? Send en mail til tur@friflyt.no!

 

Har du spørsmål om reise- og kjøpsbetingelser, sjekk ut denne artikkelen!

Vil du lese mer om hvilke turer som går når og hvor, se oversikt over turer her!

Lurer du på noe om billetter og billettslipp, kan du lese mer her!

Vil du lese hva tidligere deltagere har sagt om Fri Flyt Tur med Christian Radich? Se her!