For oss i Fri Flyt Tur er det kjempeviktig å ha med kvalifiserte og dyktige veildere på tur. Vi setter sikkerhet i høysetet, og er opptatt av å gi alle deltagere på tur en trygg og tilgjengelig opplevelse. Som nevnt under spørsmål og svar, ønsker vi alle med et minimum av kunnskap om alpint og topptur velkommen, men vi vil også kreve av dem å være beredt. Vi forventer at alle har med relevant sikkerhets- og skredutstyr, og at alle deltagere lystrer anmodning fra guidene på tur.

 

Vi kommer til å være omtrent 40 personer på tur, og med det kommer 6-7 guider. Dermed blir det maksimalt 7 personer pr. guide på hver reise. Vi kommer til å dele oss inn i puljer basert på kapasitet og nivå. Ikke alle kommer til å gå samme tur, og det vil som hovedregel alltid være flere turmål å velge mellom for hver dag. Du vil bli "briefet" om turmulighetene for neste dag hver kveld sammen med guidene, så du har tid til å tenke over hvor du ønsker å gå neste dag. Det kommer til å være en guideansvarlig ombord på skuta fra dag 1 så man kan avklare alle spørsmål i forkant av at turene starter.

 

Våre samarbeidspartnere

For de som har vært med tidligere år, vil nok guidene fra Hemsedal-baserte Fjellsentralen være kjente fjes. Fjellsentralen kommer til å levere guiding på turene til Lyngen og Sunnmøre. Fjellsentralen er del av nortind og norsk fjellforum, og er således forpliktet til å stille med sertifiserte (IFMGA) guider på jobb. De er sånn sett såpass kompetente i faget at Fjellsentralens egne folk brukes til å utdanne og kurse nye guider. Fjellsentralen tilbyr kurs og turer over hele landet hele året - klatring, topptur, ski, freeride, skredkurs, med mere. Du kan lese mer om Fjellsentralen på deres nettside.

 

På turen til Lofoten har vi samarbeid med Fri Flyt-kjenningene i Norgesguidene. Har du vært med på guidet dur sommer eller vinter i Jotunheimen, har du kanskje møtt de før. Norgesguidene har hovedkontor i Jostedal, og har særskilt erfaring og kunnskap om fjell og skiføre i Lofoten. Det betyr at de kommer til å ha med lokalkjente guider som kjenner området bedre enn de fleste. Norgesguidene er likeledes også opptatt av sikkerhet og har også medlemskap i Nortind og fjellsportsforum, som forplikter medlemmer til å ha sertifiserte guider på IFMGA-nivå. Norgesguidene leverer guider over hele verden til råe og spektakulære turer. Du kan lese mer om Norgesguidene på deres nettside.