TOPPTURER I SUNNMØRSALPENE
En langhelg med toppturer i kanskje Norges flotteste skifjell, hyggelig overnatting og god mat.

Denne turen gjennomføres av UTEGUIDEN i 2019!

Abonnenter av magasinene Fri Flyt, UTE, Terrengsykkel, Landevei eller Klatring får 1500,- i avslag på prisen!

        

Dette er dager hvor du vil oppleve noen av de fineste skifjellene på Sunnmøre. Vi bor i en koslig sveitservilla i Norangdalen som gir oss stor fleksibilitet til å flytte oss basert på vær- og snøforhold. Vi har fjell rett utenfor døren, men har også muligheten til å krysse Hjørundfjordden. Vi setter opp turene basert på deres ønsker, men drar dit det er best på den gitte dagen basert på snø, vær og skredsikkerhet.

   

På denne turen skal vi nyte fin utsikt og få god skikjøring, men når du er på tur skal du også få tips oog triks for at du skal få mer glede av toppturene dine, snø- og skredforhold og ikke minst ha fokus på en bra nedkjøring med riktige veivalg. 

   

- "Kjempefin tur, takk igjen! Meget flinke guider, utrolig fine fjell og utsikt og god mat i tillegg! Jeg anbefaler denne turen på det varmeste. :)" - Isabel

  

Vi vil ha fokus på at du skal lære mest mulig basert på hva du kan fra før. Vi vil gjøre vårt ypperste for at du får oppleve fjord og fjell med fantastisk utsikt over Hjørundfjorden. Få oppleve god snø slik at du får en bra skiopplevelse og litt ekte sunnmørsk kultur.

   

Vi bor på et hyggelig og lite sted innerst i Norangdalen med kun 10 sengeplasser og vi har en egen kokk denne helgen. Maten er på topp og vi får servert to- eller tre rettes middag hver dag med kortreiste råvarer så langt det lar seg gjøre for årstiden.

  

På denne turen vil være maks 10 personer, så det vil være en hyggelig og sosial langhelg. På tur deler vi oss i to etter nivået på både skredkunnskap og erfaring på ski.

  

Turinspirasjon: Toppturar i Sunnmørsalpane

   

Dette er helgen for deg som vil på toppturer i Sunnmørsalpene og samtidig lære, ta en pust i bakken fra en hetisk hverdag, spise godt og ikke minst bli guidet til den beste snøen.

   

Vi sees på Sunnmøre til våren!

   

  

Vis mer
STED: Sunnmørsalpene,
Norge
Dato: 04.04.2019 - 07.04.2019
Antall dager: 4 dager/ 3 netter
NIVÅ: Middels
Pris: 9900,-
 

Høydepunkter på Sunnmøre-turen:

  

- Norges fineste toppturområde?

  

- Naturopplevelse

  

- Fjord og Fjell

  

- Bra skikjøring

  

- Hyggelig overnatting med god mat

  

- Lokale guider

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Vi møtes på Villa Norangdal kl. 18.00 og sjekker inn. Vi spiser en lettere middag kl. 19 når alle er på plass. 

Guidene på turen informerer om de neste dagene og går sammen gjennom vær og skredforhold og velger ut noen alternativer som er bra. Vi pakker tursekken, så vi er klare til avreise neste morgen.

Etter felles frokost i spisestuen ser vi an været og guiden bestemmer seg for dagens turer. Vi begynner med basic skredgjennomgang slik at alle i gruppen er rustet til tur.

Mens vi går lærer vi mye om fjellformasjoner, farer, rutevalg, gåteknikker og kameratgåeing og – kjøring.

Vel nede fra tur så fortjener vi en liten afterski på trappa, i stuen eller i badestampen på tunet.

Middag kl. 19. 

Etter frokost bestemmer guidene ny tur og prøver å sette sammen et opplegg slik at du for en annerledes tur og utsikt en den første dagen. Men god snø og skikjøring er jo det viktigste.

 

Når vi er på fjellet så skal du også denne dagen lære mer om fjellferdsel og særlig om området du ferdes i. Forhåpentligvis kan vi nye en lokal juice og sol på trappa.

 

Middag kl. 19 og vi samles i stua for litt lørdagsunderholdning utover kvelden

Frokost og kaffe i spisestuen. Vi pakker sakene ut av rommene våre før vi setter kursen mot fjellet.

Vi setter opp turene litt basert på hva gruppene syns er best denne siste dagen og regner med å være nede igjen til villaen senest kl. 15.00.

 

Vi takker for fire fantastiske dager på tur!

Prisen for denne turen er 9900,- * 

  

* som abonnent av Fri Flyt, UTE, Klatring, Terrengsykkel eller Landevei får du 1500,- i avslag på denne prisen. Du opplyser om du er abonnet ved bestilling hos UTEGUIDEN

- Lokale uteguider

- Overnatting alle dager

- Frokost og niste

- Velkomstmat på ankomstdag

- Bedre to- eller treretters middag på fredag og lørdag 

Vi møtes på Villa Norangdal kl. 19.00 på torsdagen

Satser på å reise fra Sunnmøre ca. 15.00 på søndagen

Norangdal er den dalen som går fra Urke innerst Hjørundfjorden og oppover fjellet. Fortsetter du her kommer du til slutt Stryn eller Stranda den andre veien. Altså vi er midt i kremen av de beste skiområdene i landet. Sunnmørsalpene har lange ski- og klatretradisjoner og har de seneste årene blitt veldig populær toppturdestinasjon for nordmenn og utlendinger og er et av stedene i Norge man bør oppleve på ski.

På dennne turen trenger du å ha noen toppturer i bena med mindre du er i generell god fysisk form. Vi skal på tur og tar oss god tid, men vi er på turer med mye stigning tre dager i strekk.

Guidene er lokale og fjellene som sin egen bukslomme og kjenner vær- og skredforholdene i området godt. Så her byr det på bra skikjøring som du muligens ikke får oppleve på egenhånd.

Hvis det er en gruppe som booker hele turen kan guiden også skreddersy guidetjenesten etter deres behov.

Vi bor på Villa Norangdal som er en gammel villa som er nyoppusset og har stor fokus på design og økologisk kortreist mat. Litt dyrere enn andre steder, men det syns vi det er verdt for en slik helg.

Alle som er med på topptur må ha skredutstyr (sender/mottaker + spade og søkestang i sekken). Vi krever også at alle har hjelm når de er på tur.

Guidene er sertifiserte eller jobber tett med fagfolk og har god erfaring og tar løpende vurderinger av skred og værforhold. 

Gyldig reiseforsikring som gjelder for toppturer på ski utenfor alpine anlegg.

Sendes på mail en uke før turen starter.

  

Aktuell Toppturbok over området: Toppturar i Sunnmørsalpane

  

Utgiver Fri Flyt Forlag - Bestill her!

    

OSCAR ALMGREN

Navn: Ocar Almgren

  

Årsmodell: 1985

  

Utdannelse: Guide og brefører utdannelse

  

Jobber som: Daglig leder  og guide i UTEGUIDEN

  

Favorittaktivitet: Alt som er etendørs, men en rolig kajakktur i Hjørundfjorden og pudder på Stranda er vanskelig å overgå.

  

Favoritt reisemål: Jeg er jo Svensk, så fjellområdene på Sunnmøre blir man aldri lei.

  

Oscar er utdannet brefører, skredekspert og fjellfører med høy kompetanse innen skred og førstehjelp. Tidligere har Oscar jobbet i Kittelfjäll, Abisko, Åre og Stranda med heliski, toppturer, isklatring, offpistguiding, skredkurs, breturer, rafting, elvekajakk m.m. Oscar jobber også som observatør på Sunnmøre for den regionale snøskredvarslingen i Norge, tidligare har han været sjef for skipatruljen på Strandafjellet.

CAA Avalanche Operations Level 2

SLAO Lavin 2

NF-Godkjent brefører

NF-Godkjent Skredinstruktør

Sertifierad Fjelledare

SLAO Skidpatrulje

Medlem i NARG (Norske Alpine Redningsgrupper)

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Vi oppgir på hver enkelt tur hva som er oppmøtested og eventuellt behov for transport underveis på turen. De turene hvor det er shuttling eller vi må transportere oss fra ulike steder er dette som regel inkludert i turopplegget.

  

FLY

På våre turer hvor man er avhengig av flytransport er dette ikke inkludert. Dette er fordi mange har egne preferanser, kommer fra ulike steder i landet og vil ha noen ekstra dager i forkant eller etterkant på en destinasjon.

Vi legger opp anbefalinger på flyvinger på hver enkelt tur. Trenger du hjelp med booking av flybilletter kan vi bistå med dette. 

Alle kan være med på Fri Flyt sine turer. Turene er skreddersydde med aktiviteter for våre lesere av de seks ulike magasinene Fri Flyt gir ut.

  

Vi har mange forskjellige lesere innenfor forskjelige friluftssegmenter så vi vil tilby forskjellige aktivitetsturer for ulike aldersgrupper, inntektsnivåer, ferdighetsnivåer innenfor mange av de ulike aktivitene vi skriver om til daglig med de menneskene som skriver eller blir skrevet om i magasinene.

  

De som er abonnenter av et av magasinene får også en bra rabatt på turen.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER