Eventyret venter. Bildet er fra HighCamp Sunnmøre. Foto: Håvard Myklebust
SUNNMØRE: SKI OG SEIL MED CHRISTIAN RADICH
Gå mektige toppturer og opplev Sunnmørsalpene fra Christian Radich
Et døgn seilas i havet, deretter 3 dager med toppturer på Sunnmøre

OBS! Denne Ski & Seil-turen går av stabelen i disse dager. Kunne du tenke deg å være med neste år? Vi tar imot interessenter for Ski & Seil 2020 allerede nå! Gå inn her og fyll ut skjemaet, så vil vi ta kontakt med info om neste års turer!

 

Beklager utsolgt. Send oss mail på tur@friflyt.no hvis du vil stå på venteliste.

Bli med Fri Flyt om bord på norges flotteste seilskute, Christian Radich, på en sosial, unik og opplevelsesrik ski- og seiltur i vestlandets magiske natur. Du har ikke opplevd noe tilsvarende! 

     

Eventyret starter med at vi stikker rett til havs fra Ålesund kai på ettermiddagen dag 1. Alle seil skal opp og alle må bidra. De tøffeste må opp i toppen for å heise seil (over 37 meter opp!). Du deles inn i et av tre seillag som har ansvaret for skuta på skift det neste døgnet.

  

Under kyndig veiledning fra mannskapet får du oppleve hvordan vinden driver skuta fremover i havvinden gjennom hele natten og kommende dag. Utover ettermiddagen setter vi kursen mot indrefileten blant Norges toppturområder, Sunnmøresalpene. Det første døgnet avsluttes med en raus og god middag ombord, og vi gjør oss klar for topptur neste dag.  

 

Se også: SKI OG SEIL I LYNGEN

  

Hjørundfjorden er blitt viden kjent for sine toppturmuligheter. Det er ikke uten grunn. Klassikerne ligger på rekke og rad, og her er det nok topper å ta av enten man søker enklere eller mer avanserte turer. De neste tre dagene skal vi utforske dette fantatiske området sjøveien, og velge toppene som gir best skijøring utifra vær og føreforhold. Om det blir kjente klassikere som Randers Topp, Bleja, Skårsalen eller Kolåastinden eller mer ukjente perler vil bli avgjort av vær og føre.

  

- "En mer eventyrlig tur skal man lete lenge etter! Nyte godt, lokalt øl mens man ser solnedgang over sunnmørsalpene fra Christian Radich, toppturer i herlig snø, med utsikt over fantastisk vakker natur, ledet av dyktige guider, nydelig mannskap om bord på båten og en utrolig spennende seileopplevelse -- man kan vel ikke ønske seg mer?" - Bea Brøndrup

   

Turmål og guidingen står våre venner i Fjellsentralen for, ledet an av to av norges mest erfarne guider - Jørgen Aamodt og Tor Olav Naalsund. Du vil bli delt inn i en guidegruppe med deltagere på samme nivå og turfart, så uansett nivå vil du få gått turer som passer deg enten du vil ha en roligere tur, eller at vær og føre gjør det mulig med et mer spennende toppstøt. Båten, fjorden, fjellene, guidene og deltagerne vi vil skape en helt unik atmosfære.

  

Aktuell toppturbok over området: Toppturar i Sunnmørsalpane

 

Etter endt skitur går du om bord i Christian Radich og nyter fjordens vakre natur. Støle muskler kan strekes på toppdekket og leskende drikk kan slukke tørsten. Om bord i båten serveres det middag, du kan sitte på dekk og nyte Sunnmøre fra sjøsiden. Rause, gode måltider serveres om bord, og du kan glede deg til ferskt, skipsbakt brød til frokost hver dag.

 

Bli med på oss på tokt i Sunnmørsalpene! Dette blir helt magisk. 

Vis mer
STED: Sunnmøre,
Norge
Dato: 26.04.2019 - 30.04.2019 Utsolgt
Antall dager: 5 dager/ 4 netter
NIVÅ: Middels
Pris: kr 10990,-
 
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Du møter kaien i Ålesund kl 17.00 avreisedagen. Det første døgnet skal vi seile rett til havs, og du er mannskap. Deltagerne blir delt inn i 2 eller 3 lag, avhengig av værforhold, som på skift har ansvaret for å seile båten. Det tar cirka 4 timer med klargjøring og opplæring og deretter bære det til havs i den lyse vårkvelden. 

Gjennom natten, morgenen og formiddagen seiler vi, før vi etter hvert setter kursen mot Hjørundfjorden eller en av de andre områdene på Sunnmøre. Seilingen avsluttes med middag hvor vi går fra å være mannskap til passasjer.  Vi gjør oss klare til topptur neste dag.

Det er frokost med nybakt brød og matpakkesmøring, før du blir orientering om dagens topptur. Du vil bli delt inn i en gruppe tilpasset ditt turnivå. Det blir små grupper med 6 deltagere, og guiden velger turmål og rutevalg tilpasset forholdene og gruppens nivå. Vi vil ha turer som både er korte og mer krevende, men det viktigste er at vi kommer til å fokusere på flott skikjøring. 

Tilbake på Christian Radich vil det være middag, oppsummering av dagens turer, mulighet for et spennende foredrag og ellers avslapning båten seiler til neste kai eller ankringssted. 

Nye topper og opplevelser venter. Vi justerer gruppene utfira dagsform og setter kurs. Utifra værforhold og deltagernes ferdigheter vil sette opp flere lange turer.

Tilbake på Christian Radich vil det igjen være middag, oppsummeirng av turene og avslapning på båten mens båten seiler til neste kai eller ankringssted. Det blir siste felles middag om bord i båten vil bli markert litt ekstra. 

Nydelig kaffe og nybakt brød venter som vanlig. Vi pakker utstyret vårt ut av skipet, og gjør oss klar til siste topptur.

Tilbake fra tur vil takke for følget, kjenne på støle muskler og smile ved tanken på alt vi har opplevd. Vi tar buss tilbake til Ålesund slik at de som reiser med fly rekker ettermiddagsflyene.

Vi regner med å være tilbake i Ålesund ca. kl. 17.00.

Mer detaljer om reisen sender vi med turinfoen noen uker før reisen.

Prisen inkluder alle måltider, guiding og foredrag, overnatting ombord i Christian Radich i hengekøye og eventuell transport til og fra toppturene. Drikke kjøpes om bord

Vi vil jobbe for å få grupper som passer godt sammen slik du går tur med deltakere med cirka samme ambisjonsnivå og ferdighetsnivå. 

 

Enkel:

Dette er turer hvor vi setter fokus på natur- og turopplevelse. Det vil være fulle dagsturer, men vi tar oss god tid underveis. Du må ha vært på topptur tidligere, men manglende toppturerfaring kan kompenseres med at du har stått mye på alpint i bakke og er i fin form. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. 

 

Middels:
De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves at du er trygg på ski på ulike snøforhold. Du er i ganske god form og tåler fint, en lang dag ute på topptur.

 

Krevende:
Dette vil være turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene vil være lenger og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Oppmøte på kaia i Ålesund kl 17. Detaljer kommer. 

Detaljer rundt avreise dagen kommer. 

Vi sender fullstendig pakkeliste i forkant, men du må ha eget toppturutstyr inkludert søker, søkestang og spade. 

Det vil bli mulighet for tilbudspris hos vår utstyrspartner.

NB – Fordi vi skal bo i en båt vil det være begrensninger på et par ski, staver og støvel per deltager. 
Vi vil ha med reserveutstyr som ski, feller, sikkerhetsutstyr og annet vi vet er lurt å ha i reserve.

Denne turen passer for alle nivåer, men vi anbefaler at du både har gått noen toppturer i forkant og har stått endel ski i anlegg. Da vil du få enda mer ut av denne turen. 

- "Et eventyr fra ende til annen! Anbefales!"

 

- "En opplevelse for livet!" - Katrine

  

- "We felt the guides were extremely knowledgeable and experienced. We absolutely loved being on the ship with only Norwegians :) It was so cool to meet everyone and get to know them a little bit, and I think we got lucky finding your trip! The whole thing was incredibly surreal, we had to keep pinching ourselves!" - Adrienne (Tellirude, Colorado)

  

- "En mer eventyrlig tur skal man lete lenge etter! Nyte godt, lokalt øl mens man ser solnedgang over sunnmørsalpene fra Christian Radich, toppturer i herlig snø, med utsikt over fantastisk vakker natur, ledet av dyktige guider, nydelig mannskap om bord på båten og en utrolig spennende seileopplevelse -- man kan vel ikke ønske seg mer?" - Bea Brøndrup

   

- "Flotte folk, nydelig mat, kjempefine turer i strålende vær! Perfekt!" - Hilsen Gunnvor

  

- "Desidert et minne for livet :-), fantastisk blid og positiv besetning på Christian Radich, en herlig gjeng med skifolk, flinke guider og ikke minst reiseleder Marte som trakk i de rette trådene" - Hilsen Kristin

  

- "Helt innafor...... Fantastisk tur, natur, mannskap, guider og nye venner". Mvh Petter

  

- "Takk for en unik mulighet til å oppleve gammel sjømannskultur i et spektakulært landskap. En bedre avslutning på en fin vinter finnes nok ikke". Hilsen Bård

  

- "Dette er ordentlig seil & ski; ikke bare innlosjert på seilbåt, men real seiling". - Annette

  

- "En fantastisk resa med en spännande kombo av skidåkning och segling, långt efter att sjösjukan försvunnit kommer alla minnen och vänskapen mellan alla intressanta människor att leva kvar." - Fredrik Bergström

  

  

Aktuell toppturbok over området: Toppturar i Sunnmørsalpane

  

Utgiver Fri Flyt Forlaget: Bestill her!

JØRGEN AAMOT

Årsmodell: 1974

 
Utdannelse: Tindevegleder og fem års høyere utdanning på høyskole og universitet.

  
Jobber som: Tindevegleder for Fjellsentralen AS. Arbeider også for NVE som skredobservatør og i varslingsgruppa. Når NORTIND kvalifiserer nye tindevegledere arbeider jeg som veileder innen emnene snø, ski og skred.

  

Favorittaktivitet: Skikjøring og kortreiste turer med mine to sønner.

  
Favoritt reisemål: En av fordelene ved å bo i Hemsedal er at jeg har ulike turer hele året lett tilgjengelig. Dersom det eksempelvis er gode snøforhold får jeg mye god skikjøring med utgangspunkt i skianlegget og det innenfor skoletiden til barna mine. Hvis jeg skal reise bort synes jeg det er flott på Svalbard.

  

Jørgen er kjent for mange gjennom Fri Flyt High Camp og har hatt guideansvaret for flere av campene våre. Han vil nå samle sine dyktigste guider for å lose dere den til de fineste toppene og best skikjøringen på Ski og Seil turen til Sunnmøre.

   

En utrolig dyktig og trivelig kar å være på tur med!

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

Vi oppgir på hver enkelt tur hva som er oppmøtested og eventuellt behov for transport underveis på turen. De turene hvor det er shuttling eller vi må transportere oss fra ulike steder er dette som regel inkludert i turopplegget.

  

FLY

På våre turer hvor man er avhengig av flytransport er dette ikke inkludert. Dette er fordi mange har egne preferanser, kommer fra ulike steder i landet og vil ha noen ekstra dager i forkant eller etterkant på en destinasjon.

Vi legger opp anbefalinger på flyvinger på hver enkelt tur. Trenger du hjelp med booking av flybilletter kan vi bistå med dette. 

ANDRE TURER TURER