STRYN - SUNNMØRE - HØGRUTA OVER FJELLET TIL HIGH CAMP SUNNMØRE
Gå Høgruta fra Stryn over til Sæbø i Hjørundfjorden og avslutt det hele med en helg på toppturfestivalen High Camp Sunnmøre

Denne høgruteturen gjennomføres av lokalkjente guider fra UTEGUIDEN i 2019. 

Abonnenter av magasinene Fri Flyt, UTE, Klatring, Terrengsykkel eller Landevei får 1500,- i avslag på prisen og festivalpass til High Camp Sunnmøre (verdi 949,-)

  

Dette er turen for deg som vil ha en ny opplevelse i vest-norsk natur og ta en tur veldig få har gått tidligere. Både Stryn og Sunnmøre byr på noe av den fineste naturen og skikjøringen i Norge og nå kan du oppleve begge deler på en og samme tur.

 

Denne turen går over tre dager som starter tidlig om morgenen i Stryn, vi overnatter på to ulike hytter underveis. Vi vil besøke toppturklassikere som Hornindalsrokken, Kvitegga, Blæja og Kårdalstindane på denne turen. Vel nede bli vi møtt av båten som tar oss over Hjørundfjorden til High Camp.

 

Dette er turen for deg som vi gå på topptur fra et sted til et annet. Oppleve en annerledes tur som svært få andre har opplevd. Få en hard, annerledes og fin oppkjøring til High Camp. Vi bor relativt godt og unner oss god mat på turen. Dette er turen for deg som vil gå i et normalt tempo, men likevel ha krefter og psyke til å gå i tre dager i strekk i all slags vær.

 

- "Høgruta Stryn -Sunnmøre anbefales på det sterkeste til de som elsker gode turopplevelser, bra skikjøring, magisk utsikt og godt sosialt selskap! Våre guider Gordie og David var helt unike! Mange erfaringer rikere etter denne turen. Tusen takk! - Skal tilbake dit :-)" - Veronica Næss

  

Guide, transport, overnatting og måltider er inkludert. Du får også billett til High Camp Sunnmøre. Overnatting og guiding under High Camp ordner du på egenhånd. Info om dette finner du her: HIGH CAMP SUNNMØRE

 

På turen har du bare med deg det mest nødvendige for turen slik at du går lettest mulig og får best mulig skikjøring underveis. Dette er altså ikke en fjellskitur, men toppturer som byr på god skikjøring.

  

- "Helt rå tur I fantastisk terreng. En opplevelse man kan leve lenge på!!!" - Jørgen Johansson 

  

Vi anbefaler at du har lett toppturutstyr, bredere enn fjellski og smalere enn pudderplanker. 

 

Mer om selve turen finner du under dag for dag.

 

Bli med på denne unike toppturopplevelsen i midten av mars!

 

Vis mer
STED: Fra Stryn til Sunnmøre,
Norge
Dato: 19.03.2018 - 21.03.2018
Antall dager: 3 dager/ 2 netter
NIVÅ: Krevende
Pris: 9900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ DENNE TUREN:

 

- En ny høgrute på vestlandet

  

- Bra skifjell

  

- Tur fra et sted til et annet

  

- Avslutter turen med toppturfestival

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Vi møtes klokken 09.00 i Stryn hvor vi er klare for tur. Kommer du langveis fra anbefaler vi at du har en overnatting i Stryn eller på vei til Stryn fra mandag til tirsdag.

 

Vi går gjennom turen vi skal begi oss utpå. Sørger for at alle har pakket topptursekken med det mest nødvendige og går gjennom snø og skredforhold for området.

 

Vi går retning Hornindal hvor vi også overnatter denne første dagen. Den første dagen er relativt enkel med en soft start på turen. Vi går i ca. 5-6 timer før vi er i Hornindal. Her er det en enkel overnatting på hytte. Her spiser vi en hyggelig middag sammen og planlegger neste dag sammen og guiden kommer sikkert med noen toppturtips som er nyttig å ta med seg videre.

Etter felles frokost drar vi går vi opp majestetiske Hornindalsrokken og opp Kvitegga og får fantastisk skikjøring ned Snødalen mot Tryggestad. Her kan vi virkelig få god skikjøring om snøen er bra.

Denne dagen er litt lengere og litt mer terreng, men vi går ikke noe som er ekstremt bratt. Denne dagen er den lengste og vi er nok ute på tur i 8 timer.

 

Vi overnatter på idylliske Villa Norangdal hvor vi unner oss et bedre måltid og nyter noe godt i glasset.

Etter felles frokost går vi opp til en av Sunnmøres flotteste klassikere, Blæja 1143 moh, og opp til Kårdalstindene 1490 moh om gruppen har nok saft i bena til denne fantastiske klassikeren. Herfra står vi på ski helt ned til Hjørundfjorden hvor båten venter på oss. Denne dagen bruker vi ca. 6 timer på turen avhengig av hvilken rute vi velger.

 

Herfra tar vi båten over til Sagafjord hvor vi ender turen vår og du fortsetter turen din på High Camp Sunnmøre!

Prisen på denne turen er 9 900,- *

  

* Som abonnent av Fri Flyt, UTE, Terrengsykkel, Landevei elelr Klatring får du 1500,- i avslag på denne prisen.

  

Dette er inkludert:

- Profesjonell guide på tre fulle turdager

- Overnatting på hytte

- Overnatting på Villa Norangdal med en bedre middag

- Frokost og niste onsdag og torsdag

- Middag tirsdag og onsdag

- Biltransport

- Båttransport

- Festivalpass til High Camp Sunnmøre 

  

Overnatting på High Camp er ikke inkludert. 

Vi har satt nivået på denne turen til middels. Det vil si at du har vært en del på skki før både på topptur og i alpinbakken. Du må også være i grei fysisk form slik at du kan gå på tur tre dager i strekk og tenk på at du gjerne vil ha noen turer under High Camp også. Se mer under nivå.

Vi møtes tirsdag morgen i Stryn sentrum.

  

Kommer du fra Oslo-området anbefaler vi at du tar nattbussen til Stryn som er fremme tidlig tirsdag morgen. Bagasjen som du ikke har med de første dagene tar vi med oss.

Vi er turklare klokken 09.00.

  

Vi er fremme i Sæbø ca. kl 16 avhengig av vær og tempoet vi holder. Og her slutter Høgrute-turen og High Camp begynner. 

 

Når du skal hjem fra Sæbø kan du enten bli med High Camp transporten til Ålesund eller Ørsta og fly derfra. Har du bilen din i Stryn kjører vi deg til Ørsta hvor det går det buss til Stryn. 

  

På denne turen er det Oscar Almgren fra UTEguiden som tar oss med på tur. Mer info om han finner du under fanen "guiden"

Mandag

Trenger du overnatting i Stryn fra mandag til tirsdag er Stryn hotell det enkleste eller er det rimeligere overnattinger i dalen oppover til Folven.

  

Tirsdag

Her bor vi på en hytte i Hornindal hvor vi lager maten

Onsdag

Vi sjekker inn på erverdige Villa Nordangdal hvor det er tomannsrom. Her spiser vi et bedre måltid med kortreist mat. Det skal smake etter to dager i fjellet.

  

Torsdag

Frokost på Villa Norangdal, niste i sekken. Booker overnatting på High Camp får du også en varm middag på sagafjord hotell.

For å være med på denne turen må du ha god helse da vi beveger oss i høyt terreng over lang tid. Vi setter sikkerheten i forsete og alle må ha nødvendig sikkerhetsutstyr som vi sender i pakklisten i forkant av tur.

Denne sender vi ut uken før turstart

Alle må ha gyldig reiseforsikring. Pass på at denne også dekker skikjøring i urørt terreng.

Påmelding til denne turen gjøre du via UTEguiden som guider denne turen over fjellet. Er du abonnent opplyser du om dette ved bestilling.

All turpåmelding er bindene.  

  

Kan du av en eller annen grunn ikke være med prøver vi å selge plassen din til noen andre så du får pengene dine tilbake og har du blitt syk kan du få refundert beløpet av reiseforsikringen din.  

OSCAR ALMGREN

Navn: Ocar Almgren

  

Årsmodell: 1985

  

Utdannelse: Guide og brefører utdannelse

  

Jobber som: Daglig leder  og guide i UTEGUIDEN

  

Favorittaktivitet: Alt som er etendørs, men en rolig kajakktur i Hjørundfjorden og pudder på Stranda er vanskelig å overgå.

  

Favoritt reisemål: Jeg er jo Svensk, så fjellområdene på Sunnmøre blir man aldri lei.

  

Oscar er utdannet brefører, skredekspert og fjellfører med høy kompetanse innen skred og førstehjelp. Tidligere har Oscar jobbet i Kittelfjäll, Abisko, Åre og Stranda med heliski, toppturer, isklatring, offpistguiding, skredkurs, breturer, rafting, elvekajakk m.m. Oscar jobber også som observatør på Sunnmøre for den regionale snøskredvarslingen i Norge, tidligare har han været sjef for skipatruljen på Strandafjellet.

CAA Avalanche Operations Level 2

SLAO Lavin 2

NF-Godkjent brefører

NF-Godkjent Skredinstruktør

Sertifierad Fjelledare

SLAO Skidpatrulje

Medlem i NARG (Norske Alpine Redningsgrupper)

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Vi oppgir på hver enkelt tur hva som er oppmøtested og eventuellt behov for transport underveis på turen. De turene hvor det er shuttling eller vi må transportere oss fra ulike steder er dette som regel inkludert i turopplegget.

  

FLY

På våre turer hvor man er avhengig av flytransport er dette ikke inkludert. Dette er fordi mange har egne preferanser, kommer fra ulike steder i landet og vil ha noen ekstra dager i forkant eller etterkant på en destinasjon.

Vi legger opp anbefalinger på flyvinger på hver enkelt tur. Trenger du hjelp med booking av flybilletter kan vi bistå med dette. 

Alle kan være med på Fri Flyt sine turer. Turene er skreddersydde med aktiviteter for våre lesere av de seks ulike magasinene Fri Flyt gir ut.

  

Vi har mange forskjellige lesere innenfor forskjelige friluftssegmenter så vi vil tilby forskjellige aktivitetsturer for ulike aldersgrupper, inntektsnivåer, ferdighetsnivåer innenfor mange av de ulike aktivitene vi skriver om til daglig med de menneskene som skriver eller blir skrevet om i magasinene.

  

De som er abonnenter av et av magasinene får også en bra rabatt på turen.

Før turen
Blir du syk rett før du skal reise får du normalt tilbake pengene av ditt forsikringsselskap med en sykemelding fra lege.  

På turen
Våre turledere og guider har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring som vil hjelpe oss i akutte sitasjoner.

Utover dette er du dekket av din private reiseforsikring.

turlederne/guidene har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER TURER