Foto: Erlend Sande
ROMSDALEN RANDONEE – MANGE TOPPER OG ENDA FLERE HØYDEMETER
GUIDET TOPPTUR OVER FIRE DAGER MED HØY INTENSITET OG FLERE TOPPER PÅ EN DAG I NORGES MEST SPEKTAKULÆRE FJELLOMRÅDE

Turen er ferdig for i år, men ta kontakt om du vil bli med på turen til neste år - tur@friflyt.no 

   

Dette er en tur rettet mot de som vil gå med litt lettere utstyr i et raskt tempo og å gå litt flere høydemeter på en dag enn det man ellers gjør på guidede turer. Turene er noe krevende, naturopplevelsene store og maten er utsøkt.

   

Denne toppturen over fire dager vil besøke noen av Romsdalens flotteste topper i en tid på året da det begynner å bli grønt nede ved fjorden og man fortsatt kan nyte god snø i fjellet.

   

Romsdalen er et av fjellområdene i Norge med de flotteste fjellene for stiløping og topptur. På denne turen vil vi gå to til fire topper på en dag. Det vil gi en fantastisk naturopplevelse i dette majestetiske fjellmassivet samtidig som du får testet både formen og musklene dine.

   

Du får ikke startnummer, men turen vil ha høyere intensitet og tempo enn en tradisjonell topptur og du vil bli ledet av Nils Nielsen og Ola Hovdenak som er noen av de raskeste randonneløperne i Norge. Dette gir også et ekstra krav til lett utstyr. Du trenger ikke konkurranseutstyr, men ski over 100mm kan fort bli tungt med mindre du har styrke og utholdenhet til det.

   

Vi velger turer avhengig av vær, forhold, skredproblematikk og deltagernes ønsker og forutsettinger. Vi vil primært legge opp til turer i Isfjorden, Innfjorden og Måndalen. Vi legger opp til å gå mellom 1500 og helt oppmot 3000 høydemeter pr dag.

   

Aktuelle turer f.eks. være:

- Traversen fra Skorgedalen og innover mot Isfjorden. Her er det fantasien som setter grenser og beina som til slutt sier stopp.

- Romsdal Rando løypa - Galtåtind, Søre Klaua, Kirketaket. 

- Skjervan - fra begge sider

- Mjølvafjellet, Blånebba og Hurrungen

 

Vel nede fra tur blir vi godt tatt imot av Kristine, Odd Erik og lille William på Hotell Aak. Her får du bo på et særdeles hyggelig sted og du vil bli servert utsøkt mat før og etter harde turer i fjellet.

   

Vil du unne deg noe ekstra kombinert med tre dager med høy puls i fjellet er dette turen for deg!

   

Tar du utfordringen?

Vis mer
STED: Romsdalen,
Norge
NIVÅ: Krevende
Pris: 11900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ RANDO-TUREN:

  

  • Høyt tempo

  

  • Flere topper på en dag

  

  • Dyktige og raske guider

  

  • Bra tur, bra ski og bra lokal mat

   

 
  • Guiden
  • GENERELL INFO
NILS NIELSEN

Årsmodell: 1981

  

Utdannelse: Tindevegleder IFMGA

  

Jobber som: Eier, daglig leder og guide i FJELLGUIDE.NO

  

Favorittaktivitet: Noen dager er det langrenn, andre dager er det sykkel, løping, klatring, skiturer til fjells eller bare ligge på sofaen å lese bok. Alt avhengig av.

   

Favoritt reisemål: Alpene og Vest-landet. 

   

De som har vært på High Camp kjenner nok til Nils hvor han hadde guideansvaret. Alltid godt humør, solbrun og med et smil på lur. Nils jobber fulltid som fjellfører i Norge og Alpene. Etter noen år i Chamonix er han nå tilbake i Romsdalen. Han har også vært på en og annen fjelltur på egenhånd. 

  

image
OLA HOVDENAK

Årsmodell: 1973

  

Utdannelse: Utdannet sykepleier og har i tillegg idrettsutdanning fra Høgskolen i Sogndal

  

Jobber som: 75 % sykepleier. Resten av tiden brukes på fjell og trening. Noe spesielle guideoppdrag og freelance jobb til fjels sommer og vinter. Har vært med i landslaget i randonee siden 2006 som aktiv, trener og nå i ledelsen.

 

Favoritt aktivitet: er ski til fjels på vinteren og løpe til fjels på sommeren. Liker å komme opp på bratte topper der klyving og klatring kreves sommer som vinter.

 

Favoritt reisemål: Nye fjelltopper sammen med gode venner gjerne ikke for langt unna. Men det er fint å komme seg lengre vekk av og til eks Svalbard, Lofoten eller alpene for å få nye impulser.

 

Ola har deltatatt i mange norske og skandinaviske mesterskap, og 9 plass i Vm randonee som beste resultat.

Har rekorder på Trekanten i Trollheimen, Rondane 2k maraton,  Seier i Hornindal Rundt, Kongetoppen i Romsdalen på 20 timer sammen med Nils Nielsen. 

  

Les mer om turen til Ola og Nils: Sju fjell - 6200 høydemeter - 20 timer 

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER