JUVET - TOPPTURHELG MED DET LILLE EKSTRA
Langhelg på Juvet landskapshotell med toppturer når det er størst sjanse for pudderalarm på Sunnmøre

Turene til Juvet Landskapshotell gjennomføres av UTEGUIDEN i 2019

Som abonnent av Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei eller Terrengsykkel får du 1500,- i avslag på denne turen!

  

Denne helgen drar vi over fjorden fra Strandafjellet til de fantastiske fjellene rundt Valldal og Fjørå.

  

Området er kjent for mye snø og denne siden av fjorden er mye mindre besøkt og sjansen for å finne urørt og bra snø er stor.

 

Fjellene her er ikke så spisse og eksponerte som ellers på Sunnmøre, men er veldig bra skifjell og byr på mange fine toppturer i fjord og fjellandskap. Denne helgen vil vi gå toppturer hvor vi både skal få fin utsikt og vise deg noe av den råeste og beste skikjøringen Valldal har å by på. I midten av februar er som regel den beste snøperioden i området og det er stor sjanse for at det blir pudderjakt denne helgen.

  

- Valldal leverer! Guiden Urban er noe av det bedre som beveger seg på to ben, og Juvet sørger for god restitusjon - Terningkast 6!

 

Når du er på tur vil du også få kursing i skredsikkerhet, sikre veivalg opp og ned, tips og triks du kan ta med deg når du er på tur alene og med venner på et senere tidspunkt.

 

Vi vil bo Juvet landskapshotell alle dagene. Juvet ble nylig kåret til vinner av Nordens perle, et program som besøker de mest unike plassene basert på arkitektur, mat og opplevelse i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island. Juvet landskapshotell har også vunnet en rekke arkitekturpriser for sine unike hytter som gjør at du får følelsen av å bo ute i naturen.

  

Den opplevelsen du bare får ved å være på Juvet er eneslående og noe man må oppleve en gang i livet. Juvet er fullbooket i nesten to år frem så de få som være med på denne turen får absoltt en spesiell opplevelse, både i fjellet og på Juvet.

 

- Fri Flyt leverer! Dere plukket de beste Norge har å by på. Sunnmøre, Juvet, bra folk og super guide. Bra for bein, sinn, hjerte og kjærligheten. I'll be back! - Anders Lier (Gjest 2018)

  

Når vi kommer ned fra fjellet nyter vi utsikten fra rommene eller tar oss noe gått i glasset og sitter i badstuen omkranset av glass med utsikt til de omkransende fjellene.

 

Maten på Juvet er i verdensklasse. Her er det kreativitet med ferske råvarer på høyt nivå og du vil nok få en matopplevelse du sjelden har fått før.

 

Dette er en toppturhelg for dere som vil oppleve unik arkitektur, god mat, sunnmørsfjell og unne dere avslapning, litt hverdagsluksus og ikke minst flotte toppturer med bra skikjøring!

Vis mer
STED: Juvet,
Norge
Dato: 21.02.2019 - 24.02.2019
14.04.2019 - 17.04.2019
Antall dager: 4 dager/ 3 netter
NIVÅ: Middels
Pris: 12500,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ TUREN TIL JUVET:

  

- Unik arkitektur

  

- Høy wow faktor

  

- Spennende kortreist mat

  

- God snø med lite folk

  

- Fjord og fjell

  

- Avkobling

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Innsjekk er fra klokken 16.00. Dere får hver deres tomanns kube hvor dere garantert kommer til å slappe av og ta noen bilder.

 

Vi møtes på låven hvor vi tar en lettere middag sammen. Værten deres disse dagene er Knut Slinning som vil ønske oss velkommen og dere får vite litt om plassen dere bor på.

 

Våre guider for helgen vil fortelle om fjellområdet og gi dere et innblikk av hva dere kan forvente dere av skikjøring de neste tre dagene. Her er det mye bra å ta av!

Felles frokost på låven og smører niste. Turene denne dagen bestemmer guidene basert på nivå, ønsker og skredforhold. Vi er på tur hele dagen.

 

Etter tur kan vi friste med en afterski i utendørs Jacuzzi og badstue med eksepsjonell utsikt.

På langbordet får vi servert en to- eller tre retter vi sent vil glemme, det tør vi å si på forhånd.

 

Vi prater litt om dagens tur og erfaringer vi tar med oss til morgendagens tur. 

Felles frokost på låven og smører niste. Ut på tur med våre lokalkjente guider for å finne områdets beste snø. Guidene vil fortsatt gjennomføre toppturkus når vi er på tur slik at dette også blir en lærerik dag.

 

Fornøyde vi vender hjem. Samles for en afterski eller bare nyter stillheten i kuben frem til middag.

Felles middag på langbordet hvor kokken serverer oss nok en overraskelse fra øverste hylle.

 

Det blir litt lørdagsunderholdning i form av et spennende foredrag eller kurs. Info om dette kommer når det er klart.

Felles frokost på låven, smører niste. Vi sjekker ut før vi drar på tur. Basert på snøforholdene så tar vi en tur Valldalområdet eller kjører til et nærliggende sted på Sunnmøre hvor det ligger mest fersk snø!

 

Vi regner med at vi er nede fra tur mellom kl. 14 – 15. Vi takker for turen og flotte nytelsesdager på Juvet landsskapshotell i vakre Valldal.

Prisen er 12500,-

For deg som er abonnent på Fri Flyt, UTE, Terrengsykkel, Landevei eller Klatring får du 1500,- i avslag på denne prisen

  

- Overnatting som er kåret til Nordens beste

- Sengetøy

- Hjemmelaget frokost og niste

- To- eller treretters middag fredag og lørdag

- Et lettere måltid på torsdag

- Lokalkjente guider tre dager

- Kurs/Foredrag

- Badstu og utendørs jakuzzi 

  

* Alkoholholdig drikke og mineralvann er ikke inkludert

Du må ta deg selv til Juvet i Valldal. Du kan sjekke inn fra kl. 16.00. Vi møtes til felles middag kl. 19.30 hvor vi går gjennom turplanleggingen og skredvarselet for området sammen.

  

På søndag satser vi å være nede fra fjellet mellom kl. 14.00 - 15.00

Juvet Landskapshotell ligger i Valldal, en dal som er kjent for noen av Norges beste jordbær. Skikjøringen her er ikke like eksponert som Sunnmørsalpene, men her kan man ofte få bedre skikjøring.

  

Puddereldoradoet Stranda skisenter ligger rett over fjorden og har du vært der vet du hva du kan forvente deg av fjell. Rett utenfor Valldal ligger det kjente Fjøro som blandt annet Norrøna har oppkalt en kolleksjon etter. 

  

Du kan lese mer om Juvet landskapshotell her!

Vi har satt nivået på middels på denne turen. Det vil si at du har gått en del på toppturer før. Turene er ikke vanskelige og vi tilpasser oss de som er med.

  

Denne toppturen har vi satt til febrauar da det er størst sjanse for pudder i dette området. Så derfor er det fint om du har gått noen turer og hatt en del dager i bakken før denne turen.

På denne turen bruker vi lokalkjente guider fra Sunnmøre. Guidesjefen på denne turen er Oscar Almgren fra UTEguiden som holder til på andre siden av fjorden.

  

Vi håper også vi får med en liten overraskelse på denne turen.

Vi bor på Juvet Landskapshotell, Europas første landskapshotell. Landskapshotellet har en arkitektur som får deg til måpe og føle deg i ett med naturen. Juvet har vunnet en rekke design- og arkitekturpriser, vært med i flere film og reklameinnspillinger og vant nå i 2017 kåringen Nordens Perle hvor de knivet sammen med de råeste og mest unike overnattingsstedene i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Island.

  

Maten er i verdensklasse og kokken på Juvet leker seg til smaker som du vil bli imponert av. Atmosfæren ved langbordet på låven bare forsterker matopplevlsen og man vil ikke at det skal ta slutt.

  

Ventetiden for å få et rom her er ca. to år i en helg. Så nå kan du være så heldig å kombinere denne opplevelsen med utrolig fine toppturer og skikjøring i fjellet.

  

JUVET LANDSKAPSHOTELL 

Når du er med på topptur med Fri Flyt må du være i relativt god form etter det nivået vi har satt på turen. Har du noen helsemessige problemer som kan sinke eller sette deg selv eller gruppen i fare må du informere om dette før du melder deg på. 

  

På topptur må du minimum ha skredsøker, søkestang, spade og hjelm av sikkerhetsutstyr. 

Pass på at du har gyldig reiseforsikring som dekker deg når du er på ski utenfor preparerte løyper.

Pakkelisten sender vi deg en liten tid før avreise.

OSCAR ALMGREN

Navn: Ocar Almgren

  

Årsmodell: 1985

  

Utdannelse: Guide og brefører utdannelse

  

Jobber som: Daglig leder  og guide i UTEGUIDEN

  

Favorittaktivitet: Alt som er etendørs, men en rolig kajakktur i Hjørundfjorden og pudder på Stranda er vanskelig å overgå.

  

Favoritt reisemål: Jeg er jo Svensk, så fjellområdene på Sunnmøre blir man aldri lei.

  

Oscar er utdannet brefører, skredekspert og fjellfører med høy kompetanse innen skred og førstehjelp. Tidligere har Oscar jobbet i Kittelfjäll, Abisko, Åre og Stranda med heliski, toppturer, isklatring, offpistguiding, skredkurs, breturer, rafting, elvekajakk m.m. Oscar jobber også som observatør på Sunnmøre for den regionale snøskredvarslingen i Norge, tidligare har han været sjef for skipatruljen på Strandafjellet.

CAA Avalanche Operations Level 2

SLAO Lavin 2

NF-Godkjent brefører

NF-Godkjent Skredinstruktør

Sertifierad Fjelledare

SLAO Skidpatrulje

Medlem i NARG (Norske Alpine Redningsgrupper)

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Vi oppgir på hver enkelt tur hva som er oppmøtested og eventuellt behov for transport underveis på turen. De turene hvor det er shuttling eller vi må transportere oss fra ulike steder er dette som regel inkludert i turopplegget.

  

FLY

På våre turer hvor man er avhengig av flytransport er dette ikke inkludert. Dette er fordi mange har egne preferanser, kommer fra ulike steder i landet og vil ha noen ekstra dager i forkant eller etterkant på en destinasjon.

Vi legger opp anbefalinger på flyvinger på hver enkelt tur. Trenger du hjelp med booking av flybilletter kan vi bistå med dette. 

Alle kan være med på Fri Flyt sine turer. Turene er skreddersydde med aktiviteter for våre lesere av de seks ulike magasinene Fri Flyt gir ut.

  

Vi har mange forskjellige lesere innenfor forskjelige friluftssegmenter så vi vil tilby forskjellige aktivitetsturer for ulike aldersgrupper, inntektsnivåer, ferdighetsnivåer innenfor mange av de ulike aktivitene vi skriver om til daglig med de menneskene som skriver eller blir skrevet om i magasinene.

  

De som er abonnenter av et av magasinene får også en bra rabatt på turen.

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER