PORTUGAL - DE BESTE STIENE RUNDT LISBOA
Fire dager med magisk stisykling i Sintraområdet ved Lisboa

Denne turen er ferdig syklet. Skriv oss en mail om du ønsker å bli kontaktet når vi setter opp tilsvarende tur.

   

Mens det sludder og er guffent hjemme og de fleste fryser kan du bli med til varmere strøk og sykle noen helt rå stier i fire fulle dager. Hovedsaklig holder vi oss i området rundt Lisboa hvor vi har fire fulle sykkeldager.

  

I tillegg til sykling er Portugal kjent for veldig god mat og vin, så dette blir en liten miniferie hvor vi nyter det gode liv i tillegg til tøffe stier.

  

Denne turen er laget utfra reisesaken fra Portugal vi skrev om i Terrengsykkel sin mars-utgave i 2017.

  

Vi har med oss en sjåfør på hele turen som henter dere på flyplassen i Lisboa onsdag kveld, shuttler oss opp i fjellet alle dagene hvor vi sykler og tilbake på flyplassen på mandagen. 

  

Har du syklet i Finale Ligure og på Madeira vil du definitivt trives godt på disse stiene. På denne turen har vi med oss en lokalkjent norsk guide som vil ta dere med til de beste stiene i området, samt de beste restuarntene i området. Den ene kvelden blir det urban stisykling hvor vi sykler ned til Lisboa og gjennom Lisboas gater og tar afterbiken på en uterestaurant.

 

Vi har valgt å ikke inkludere middag og lunsj i denne pakken fordi matønskene er såpass forskjellige og ganske billig. En bedre middag ligger på rundt 10 - 15 €. Sykkelleie er mulig for 50€ dagen.

 

For å gjennomføre denne turen må vi minimum ha fem påmeldte, så ring sykkelgjengen din og bli med oss på denne unike sykkelopplevelsen i slutten av janauar

Vis mer
STED: Sintra,
Portugal
Dato: 24.01.2018 - 29.01.2018 Utsolgt
Antall dager: 6 dager/ 5 netter
NIVÅ: Middels
Pris: 8900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ PORTUGALTUREN

  

- Norsk guide

  

- Shuttling

  

- Et av Europas råeste sykkelsteder

  

- God mat og vin

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Dere ankommer flyplassen i Lisboa sent onsdag kveld. Her blir dere hentet av vår sjåfør og kjørt til et lite sted rett utenfor Lisboa hvor vi har base denne helgen.

  

Blir en kort brief med Thomas om syklingen og planen for de neste dagene. Vi pakker sykkelsekken og stuper til sengs.

Felles frokost og kaffe før vi blir plukket opp og kjørt til et område hvor vi sykler i skogen. Flytstier og moro. Sjåføren plukker oss opp i bunn og kjører oss til topps igjen.

 

Vi stopper for en lunsjbit og noe kaldt i glasset før vi sykler videre i dette området. Vi drar på en rastaurant i nnærheten og nyter god lokal mat. 

Felles frokost. Sjåføren henter oss og kjører oss til et nytt område. Denne dagen vil vi sykle nærmere havet med spektakulær utsikt.

Vi starter litt senere i dag og tar en halv dag på stiene i nærheten der vi bor. Senere på dagen sykler vi sti ned til Lisboa og urban stisykling i byen før vi tar en afterbike på en restaurant i sentrum.

Vi sykler i Sintra området og oppleveer det flotte landskapet og det utrolig flotte slottet oppe i åsene vi sykler.

 

Lunsj oppe i fjellet på en koslig lokal sykkelcafe. Vi sykler resten av dagen på guiden sine favorittstier.

Felles frokost, pakke og dra til flyplassen.

Prisen for denne turen er 8900,-

  

Dette er inkludert:

- Norsk guide!

- Overnatting i fem netter

- Transport til og fra flyplassen

- Shuttling på sykkelturene

- En unik urban kveldstur

Dette er ikke inkludert:

- Flyreisen: Book tidlig, ligger på under 2000 t/r (5 desember)

- Lunsj og middag (folk spiser forskjellig og har ulike ønsker, koster 10-15€ for et bra måltid)

- Sykkelleie om du ikke tar med egen (50€/d)

Det enkleste er å fly fra Gardemoen til Lisboa. På vinteren er det ikke like mange flyvigner, så derfor anbefaler vi at du tar disse flyene:

  

Til Lisboa 

Flyselskap: Tap Portogal

Fra Gardemoen: kl.18.50

Lander i Lisboa: kl 21.55

Fra Lisboa til Oslo  

Flyselskap: Tap Portugal

Avreise: kl. 13.00 

Lander i Oslo: kl. 18.05

  

For å gjennomføre turen må vi være minimum 5 stykker, så vi anbefaler at du har en avbestillingsforsikring i tilfelle det ikke blir fullt.

  

Sintra er et område rett utenfor Lisboa som er et yndet turistmål med veldig spennende arkitektur og flott natur.

  

Lisboa er en verdensby og hovedstaden i Portugal. Her bor det rundt tre millioner mennesker.

Guiden er norsk og heter Thomas. Han har vært med Terrengsykkel på mange test- og reisereportasjer gjennom årene.

På sommeren jobber han som sykkelguide i Norge, så vi er heldige å ha Thomas som guide på denne turen.

Vi bor i en leilighet i Sintraområdet utenfor Lisboa. Her spiser vi frokost sammen. Lunsj spiser vi på tur. Enten har vi no snadder i sekken eller stopper på en lokal café på tur.

Vi spiser på lokale restauranter. Her er Thomas kjent, så han tar oss med på de beste plassene.

I Portugal er valutaen Euro. Per dags dato ligger kursen på 10,4.

Du trenger ikke Visum til Portugal, men husk gyldig pass. Du må ha gyldig reiseforsikring på turen. Denne bør dekke sykdom, avbestilling og stisykling i utlandet som aktivitet. 

Denne sender vi i forkant av turen

THOMAS B. SVENDSEN

Navn: Thomas Svendsen

  

Årsmodell: 1989 

  

Utdannelse: Frisør og PMBI guideutdannelse fra Canada 

  

Jobber som: Daglig leder, profesjonell fotograf og guide

  

Favorittaktivitet: Stisykling med topptur og utsikt som mål

  

Favoritt reisemål: Madeira var fantastisk og kommer definitivt til å dra tilbake dit

  

Ellers jobber Thomas til daglig som leirsjef og guide på Canvas. Han er en utrolig dyktig syklist og en god guide å ha med på tur. Thomas har også tatt mye bilder til magasinet Terrengsykkel og selv vært på forsiden av bladet flere ganger.

Er du med Hr. Svendsen på tur er du heldig, god tur!

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

Vi oppgir på hver enkelt tur hva som er oppmøtested og eventuellt behov for transport underveis på turen. De turene hvor det er shuttling eller vi må transportere oss fra ulike steder er dette som regel inkludert i turopplegget.

  

FLY

På våre turer hvor man er avhengig av flytransport er dette ikke inkludert. Dette er fordi mange har egne preferanser, kommer fra ulike steder i landet og vil ha noen ekstra dager i forkant eller etterkant på en destinasjon.

Vi legger opp anbefalinger på flyvinger på hver enkelt tur. Trenger du hjelp med booking av flybilletter kan vi bistå med dette. 

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.  

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER