Foto: IVRIG
HAFJELL - SYKKELCAMP FOR STI- OG DOWNHILLSYKLISTER
Teknikk-camp i Hafjell for jenter med masse læring og sykkelglede

Campen er utsolgt i år, men ta kontakt med oss om du vil være med til neste år så er du først i køen - tur@friflyt.no 

    

Det blir vind i håret, fart og spenning. Vi ønsker å motivere flere jenter til å begynne med sykling! Denne helgen er det også åpent for mer erfarene syklister som vil utvikle sykkelteknikken sin.

  

Denne helga skal handle om å teste komfortsonen, få troen på seg selv, fokusere på gleden ved å sykle sammen med andre, og ikke minst ha det veldig gøy!!

   

Det holdes teknikk-kurs med fokus på posisjon på sykkelen, svingteknikk og blikk etc. Det vil også bli en enkel gjennomgang av hva man bør ha med i sekken på tur, hva man gjør med sykkelen før og etter sykling og enkel gjennomgang av teknisk oppsett og, justeringer og reparasjoner. 

 

Det er 18-års aldersgrense på denne campen og vil du ha med egen sykkel er fulldempet stisykkel, endurosykke og downhillsykkel det vi anbefaler.

  

Vi bor på hytter og vi ordner maten for dere denne helgen. Dette blir en lærerrik, morsom og sosial sykkelhelg.

  

Sweet Protection er med som partner denne helgen og gir deg som deltaker noen unike tilbud.

    

Bli med på tur!

  

Alternativer

Om du er gutt eller ønsker mer spesialkursing i kun stisykling anbefaler vi denne campen: https://utflukt.terrengsykkel.no/ 

Er du eller har barn mellom 10 - 17 år anbefaler vi denne campen: https://utflukt.terrengsykkel.no/Terrengsykkel-Ungdomscamp 

  

Vis mer
STED: Hafjell,
Norge
Dato: 29.06.2018 - 01.07.2018 Utsolgt
Antall dager: 3 dager/ 2 netter
NIVÅ: Enkel
Pris: fra 3900,-
 

Høydepunkter på Hafjell-campen:

  

- Lær av de beste

  

- Sykkelglede

  

- Sosialt samlingspunkt

  

- Avslutningshelg!

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

På fredagen møtes vi på Hafjell mellom klokken 18 - 19. Når alle er på plass får dere litt info om de neste dagene.

Vi spiser litt enkel og god kveldsmat kl. 20.00. Etter middag går vi litt gjennom hvordan man pakker sekk og hvordan man skal forberede seg til å sykle på stiene og løypene vi skal kjøre de neste to dagene.

Vi spiser felles frokost på hytta kl. 09.00. Vi går gjennom utstyr og sykler og henter leiesykler for de som trenger dette. Foran heisen kurser vi litt tekniskk om sykkelen slik at du blir trygg og stoler helt og fullt på sykkelen til nedoverkjøringen.

  

Vi deler oss i grupper i forhold til nivå og ønker og sykler fram til lunsj kl. 13.00. Så sykler vi frem til heisen stenger.

 

Middag på hytta kl. 19.00.

Felles frokost kl. 09.00. Vi deler oss inn i grupper og kurser videre på der vi slapp dagen før.

  

Fortjent lunsj kl. 13.00 før siste økt frem til heisen stenger.

Pakke 1: 4900,- (Full pakke med sykkel og beskyttelse, heiskort, overnatting, mat, forsikring og keycard)

 

Pakke 2: 3900,- (Heiskort, overnatting, mat, forsikring og keycard)  

- Heiskort i to dager

  

- Overnatting i hytte alle dager

 

- Frokost, niste og middager

  

- Ekstra forsikring for sykling i anlegget (Hafjell)

  

- Pakke 1 inkluderer også leie av sykkel og beskyttelse

Vi møtes på hytta senest kl. 19.00 på fredagen. Detaljer om hytte og veibeskrivelse sendes en uke før avreise sammen med pakklisten.

  

Vi anbefaler at du tar toget til og fra campen. Du tar da toget til Hunderfossen. Er du raskt ute får du billetter til 249,- Si fra til oss om du trenger å bli hentet på stasjonen.

Se her for rutetider: NSB

  

Vi regner med å være ferdige med syklingen senest kl. 16.00 på søndagen.

Hafjell bike park er Norges største og mest utbygde sykkelanlegg. Hafjell har alt fra familevennlige stier til hårete verdenscup løyper. 

Nivået er satt til enkel. Det betyr at du kan være ganske fersk, men sykle, det må du kunne. Selv om nivået er enkelt passer denne campen også for de som er mer dreven på middels og ekspert nivå da vi deler inn grupper og tilpasser kursinnholdet til de som er med.

Guidene på denne turen er IVRIG-jentene Linn Cecilie Mæhlum, Anja Gardli og Sara Bianca Gilje som alle er gode syklister og ekstremt flinke til å overføre kunnskap og få deg til å bli bedre til å sykle. De har syklet mye i Hafjell og kjenner området godt.

  

Flere guider til campen kommer ettrhvert.

Vi bor på en storhytte i Hafjell. Dette er det hyggeligste og blir en sosial helg. Maten lager vi på hytta da den er bedre og billigere enn på kroa.

Det er en risiko å sykle og særlig nedover på sti, så derfor må du være ærlig med det nivået du er på når vi deler inn i grupper slik at både du og gruppa for best mulig utbytte av syklingen.

Du må ha god helse og har du sykdommer som kan være en risiko for deg selv eller andre må du informere oss om dette på forhånd.

Du må ha gyldig reiseforsikring og sørge for at den gjelder for sti- og downhillsykling. Det er også en ekstra forsikring på denne turen i tilfelle noe skulle skje i anlegget.. 

Denne sender vi en uke før camp

MAKKEN

Navn: Mads André Haugen

  

Årsmodell: 1988

  

Dette er nok Norges mest dedikerte syklist. Han gir 100% til sporten og mye tilbake til sporten han er så glad i. Du kjenner han igjen fra utallige sykkelfilmer, portrettintervjuer i sykkelmagasiner og ikke minst fra Beseggen stuntet i 2016. Makken er å treffe som instruktør på campen på Hafjell, så her vil du lære av den beste.

image
STINA BONDEHAGEN

Navn: Stina Bondehagen

  

Årsmodell: 88`er

  

Utdannelse: Osteopati fra Norges helsehøyskole og  bachelor i Fysisk aktivitet og Helse fra Idrettshøyskolen 

  

Jobber som: Osteopat på Kolbotn og Ringerike

  

Favorittaktivitet: veldig glad i alt sprell i naturen, men endurosykling på nye steder i verden er nok favoritten

  

Favoritt reisemål: åh, alt fra langturer med bolle og kaffi i Lillomarka, Hallingdal, Aostadalen, Canada osv

 

Stina er en av IVRIG-jentene og en aktiv jente fra Hønefoss med skogen som nærmeste nabo. Hun sykler aktivt og vant i 2014 og 2016 80/20 serien i Enduro. 

 

Hun gleder seg til å ta med både gutter og jenter på tur og har mye å lære bort, så du er virkelig heldig om du får være med denne gladjenta på tur.

image

Vi samarbeider med IVRIG om jenterturer, -kurs, -camper og guiding.

  

Vi lager ikke jenteturer for at de er så mye dårligere enn gutta og de vanlige turenee våres er også åpne for jenter. Men ofte føler jenter seg tryggere, spør mer og tør å gi mer gass uten at gutta presser på fra sidelinjen. Girls have more fun er det noen som sier, så derfor er det noen egne kurs, camper og turer for jenter.

  

  

  

Litt om Ivrig

Ivrig er en gjeng jenter som elsker å sykle, surfe og å stå på ski. Ivrig ønsker å få flere jenter inn i miljøet og derfor arrangerer de Ivrig jenteturer! Alle turene er åpne for nybegynnere og en fin måte å teste idrettene på.

  

Turene er også for jenter som er erfarne i miljøet og som vil utvikle seg og skaffe seg nye turvenner. Første jentecamp ble arrangert på Hotel Aak i Romsdalen vinteren 2015. I skrivende stund har Ivrig arrangert ni samlinger innen sykling, ski og surf - og flere skal det bli! Jentenes mål er å være en vidåpen inngangsport til alle jenter som har lyst til å prøve seg. 

  

Bli med på tur jenter!

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Alle kan være med på Fri Flyt sine turer. Turene er skreddersydde med aktiviteter for våre lesere av de seks ulike magasinene Fri Flyt gir ut.

  

Vi har mange forskjellige lesere innenfor forskjelige friluftssegmenter så vi vil tilby forskjellige aktivitetsturer for ulike aldersgrupper, inntektsnivåer, ferdighetsnivåer innenfor mange av de ulike aktivitene vi skriver om til daglig med de menneskene som skriver eller blir skrevet om i magasinene.

  

De som er abonnenter av et av magasinene får også en bra rabatt på turen.

Før turen
Blir du syk rett før du skal reise får du normalt tilbake pengene av ditt forsikringsselskap med en sykemelding fra lege.  

På turen
Våre turledere og guider har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring som vil hjelpe oss i akutte sitasjoner.

Utover dette er du dekket av din private reiseforsikring.

turlederne/guidene har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.  

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER