VEGEN TIL HIGH CAMP - VI GÅR GJENNOM JOTUNHEIMEN TIL HIGH CAMP TURTAGRØ

Bli med på en fantastisk rundtur over tre dager i Vest-Jotunheimens brelandskap der vi underveis overnatter på tradisjonrike Leirvassbu og Skogadalsbøen.

    

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve en høgrutetur som går over flere dager og en spennende oppladning til toppturfestivalen High Camp.

  

Vi vil gå på ski på og blandt dominerende tinder, vi skal over breer og vi skal finne bra snø på veien fram til Turtagrø.

  

Du vil oppleve nye områder av Jotunheimen enn de som blir guidet under High Camp. Du vil komme deg på klassiske fjell som Store smørstabbtind, Stetinden, Søre smørstabbtindan, Gravdalstinden og avslutter med Fanaråken før High Camp deltakerne har fått satt sporene sine ned fra fjelet.

  

Vi overnattter på Leirvassbu og Skogadalsbøen. Her får du også servert god og varm mat etter en lang dag i fjellet. Vi avslutter med en god middag på Turtagrø Hotell før High Camp setter i gang torsdag kveld.

  

High Camp billett er selvfølgelig inkludert i tillegg til tindevegledere fra Bre og Fjell, overnatting, mat og transport. Vil du bo innendørs under High Camp har vi reservert sengeplasser for de som ikke ønsker å bo i telt under campen.

   

Mer om turen finner du under dag for dag.

  

Ønsker du å si at du gikk på topptur til High Camp, da må du bli med på dette våreventyret i mai.

Vis mer
STED: Jotunheimen,
Norge
Dato: 07.05.2019 - 09.05.2019
Antall dager: 3 dager/ 2 netter
NIVÅ: Middels
Pris: 7900,-
 
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Vi møtes tirsdag morgen hvor vi tar en grundig gjennomgang av turen og utstyret vi skal ha med oss. Vi legger på feller på skiene på Krossbu og begynner en fin og rolig oppstigning mot Store Smørstabbtind (2208 m). Herfra kjører vi ned igjen samme veien som vi kom opp noen hundre høydemeter før vi dreier vestover og inn på Leirbrean der vi igjen tar på fellene.

  

Veien videre går opp mot skaret mellom Kniven og Saksa der vi kjører kjører ned Storbrean og ender i Leirdalen. Herfra en kort gåtur til Leirvassbu der god middag og en nyoppredd seng venter på oss. 

Dagen starter med oppstigning til Stetinden (2020m) og dagens første nedkjøring gir oss ca 750 høydemeter nordvestvendt flott skiterreng ned mot Tverrbyttjønne.

   

Her legger vi på feller og beveger oss sørvestover og etterhvert inn på Smørstabbreen, der vi sikter oss inn på å gå over de Søre Smørstabbtindan og videre opp på Gravdalstinden.

  

Nedkjøringen herfra går inn på breen øst for toppen og derfra dreier vi sørover og ender opp ved Gravdalsdammen. Herfra følger vi Storutledalen ned til turistforeningshytta Skogadalsbøen, der vi tilbringer natten i den ubetjente delen av hytta. 

Dagen starter rolig fra Skogadalsbøen der vi følger Gjertvassdalen vestover gjennom Keisarpasset og opp på Fannaråken (2068m), før vi avslutter turen med en lang og flott nedkjøring mot Helgedalen og ankommer Turtagrø på ettermiddagen før High Camp starter. Vil du bo i telt får du velge en bra spot før storinnrykket på kvelden. Utstyret du ikke har med på tur har vi transportert til Turtagrø. Vi avslutter turen med en hyggelig middag sammen på Turtagrø hotell.

Prisen for turen er 7900,-

  

Dette er inkludert:

- Transport 

- Godkjent tindevegleder fra Bre og Fjell

- To overnattinger

- Frokost og niste

- Tre middager

- Billett til High Camp Turtagrø

* Evt innendørs overnatting på Turtagrø er ikke inkludert, fristen for å bestile dette er 1. desember.

Denne turen er satt til middels. Det betyr at du har vært en del på topptur fra før. Du må klare å gå tre dager i strekk (+ to dager på High Camp) og du må kunne kjøre på de fleste på fleste underlag i variert terreng.

Du må ha bra fysisk form og gjerne ha gått noen toppturer tidligere i sesongen i forkant av denne turen. se mer under Nivå

Vi møtes tidlig tirsdag morgen klokken 08.00. Hvor vi møtes avhenger av fjellovergangen på Sognefjellet så du vil få nærmere info om oppmøtested.

Vi er fremme på Turtagrø mellom klokken 15 - 17. Da avslutter vi turen og du har en helg på High Camp foran deg.

På denne turen er det tindevegledere fra Bre og Fjell som guider deg gjennom Jotunheimen.

Vi overnatter på Leirvassbu hvor vi blir servert en bedre middag og frokost. Neste overnatting er på Skogadalsbøen hvor maten er litt enklere.

Så avslutter vi med en middag Turtagrø hotell.

Du må ha gyldig reiseforsikring som dekker den aktiviteten du skal på.

Denne sender vi i god tid før turen

ØYVIND EEK

Årsmodell: 1985

  

Utdannelse: Under kvalifisering som tindevegleder i Nortind

  

Jobb: Fulltidsansatt fjellfører i Breogfjell 

  

Favorittaktivitet: Klatring som gjerne innebærer stegjern på beina og en øks i hver hånd. Ellers har jeg forkjærlighet for norsk black metal.

  

Favoritt reisemål: Fristet til å svare et eksotisk reisemål på et fjernt kontinent, men jeg vil heller i disse klimaendringens tider slå et slag for kortreiste opplevelser i Hemsedal jeg bor.

   

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Alle kan være med på Fri Flyt sine turer. Turene er skreddersydde med aktiviteter for våre lesere av de seks ulike magasinene Fri Flyt gir ut.

  

Vi har mange forskjellige lesere innenfor forskjelige friluftssegmenter så vi vil tilby forskjellige aktivitetsturer for ulike aldersgrupper, inntektsnivåer, ferdighetsnivåer innenfor mange av de ulike aktivitene vi skriver om til daglig med de menneskene som skriver eller blir skrevet om i magasinene.

  

De som er abonnenter av et av magasinene får også en bra rabatt på turen.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE SKITURER