VATNAHALSEN - TOPPTUR - OG FRIKJØRINGSCAMP FOR JENTER
BLI MED TIL EN AV NORGES HOTTESTE REISEMÅL FOR SKIKJØRING OM DAGEN. DETTE BLIR EN LÆRERIK OG SOSIAL HELG I TØFFE OMGIVELSER

 

Turen går til ærvedige Vatnahalsen som er blitt kjent for bra skikjøring og ski n` train konseptet. Kombinasjonen av tog og frikjøring i verdensklasse gjør en helg på Vatnahalsen til en unik skiopplevelse.

  

Denne langhelgen er kun for jenter og arrangeres i samarbeid med Ivrig-jentene. Kan du tenke deg å øke kunnskap om ski- og brettkjøring, turplanlegging, skredvurdering, sikkerhet i fjellet kombinert med masse skiglede er dette noe for deg. 

  

Vi kommer til å dele opp i to ulike nivåer på denne campen

  

- Toppturkurs for nybegynnere hvor man går gjennom alt fra utstyr, skredsikkerhet, trygg ferdsel og skikjøringen nedover

  

- Toppturer for deg som har gått noe fra før, her blir det også litt kursing i alpin ferdsel, skredsikerhet og skiteknikk i offpistterreng

  

  

Vi skal bo på Vatnahalsen Høyfjellshotell som har røtter tilbake til 1896, og var på 1930-tallet en kjent skidestinasjon i både inn- og utland. Gjester fra hele Europa tok turen til det som ble omtalt som Nordens St. Moritz. Hotellet ligger fredelig til øverst i Flåmsdalen, isolert fra omverdenen og kun tilgjengelig med tog. Her har vi fått en ekstra hyggelig deal om du booker på forhånd, se mer under detaljer. 
    

Overordnet mål for helga er at du skal bli flinkere til å brøyte egne spor, være tryggere på å ta egne avgjørelser i fjellet. Vi vil også gå inn på planlegging av nedkjøring, finne sin egen linje i tillegg til teknikktips.

  

Dette er en god mulighet til å få mye kunnskap om ski og fjell, i tillegg til å skaffe seg mange nye turvenninner! 

  

Bli med på denne lærerike jentehelgen til våren!

  

Vis mer
STED: Vatnahalsen,
Norge
Dato: 11.04.2019 - 14.04.2019
Antall dager: 4 dager/ 3 netter
NIVÅ: Enkel
Pris: fra 4900,-
 
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Ankomstdag! Det siste toget ankommer kl. 18.02 så når alle er i hus blir det velkomst og infomøte på hotellet.

  

Vi blir kjente, guidene informerer om opplegget de neste dagene og vi pakker sekken og er klare for tur neste dag.

  

Etter felles frokost drar vi ut i fjellet. Noen drar på toppturkurs, andre på toppturer, mens noen er på frkjøringskurs. Nisten tar vi på tur!

 

Felles middag på hotellet. Så slapper vi av på kvelden og guidene forteller litt om snøen og skredproblematikken for det aktuelle området vi er i.

  

Vi fortsetter der vi slapp på fredage og fortsetter kursingen for de som er på det og finner god snø til de som er på tur. Lunsjen tar vi i snøen.

  

Etter tur tar vi oss en varm dusj og en velfortjent middag.

Denne dagen er åpen og du kan gå en tur på egenhånd, bli med noen på tur, eller så drar vi på pudderjakt sammen med alt vi har lært i ryggsekken.

  

Første tog vestover går klokken 15.27 og da takker vi for en lærerik og morsom helg her på Vatnahalsen.

Prisen for topptur- og frikjøringskurset er 4900,-

  

Dette inkluderer: 

- Godkjent tindevegleder i to dager

- Tre dager med kursing og instruktører fra Ivrig

- Gratis lån av K2 ski og BCA skredutstyr ved behov

 

Booker du hotellet ved påmeldingen her får du også en ekstra rabatt.

Totalprisen er da 8500,-

 

Men du kan også betale hotellet når du ankommer til hotellets standardpriser eller ordne overnatting på egenhånd.

  

Vi har tre ulike nivåer på denne campen:

  

- Nybegynner Topptur (Helt fersk)

  

- Middels Topptur (har gått noe på topptur før og ønsker å bli en bedre frikjører når du er på topptur)

  

    

Transport:
All transport til og fra Vatnahalsen foregår med tog (det er ikke mulig å kjøre bil). Det innebærer stillhet og ro blant mektige fjell. Bergensbanen fra Oslo til Bergen bringer deg til Myrdal stasjon rett ved Vatnahalsen Høyfjellshotell. I tillegg kan du ta Flåmsbanen fra Flåm helt til hotellet. Dette er en av verdens mest spektakulære togreiser, med panoramautsikt over et storslått norsk fjell- og fjordlandskap.

  

Togtider:

  

Oslo:
Fra Oslo kl. 12.03 med ankomst kl. 18.02.
Til Oslo kl. 17.30 med ankomst kl. 22.35.
Det er også mulig å stå på ski til kl. 14.00 og ta toget direkte fra Myrdal. Bagasjen vil da bli fraktet fra hotellet til Myrdal stasjon, og man vil være i Oslo kl. 19.07.

  

Bergen:
Fra Bergen kl. 15.59 på med ankomst 18.00
Til Bergen kl. 15.27 på med ankomst 17.58

  

Flåm:
Fra Flåm kl. 16.50 med ankomst 17.40
Til Flåm kl. 15.50 eller 18.00

  

* Togtidene er hentet fra togtabellen i 2018, vi oppdaterer tidene fortløpende.

Du trenger ditt eget topptur- og skredutstyr, men mangler du noe har vi et samarbeid med K2 og BCA som kan levere demoutstyr.

 

Når du får ordrebekreftelsen sier du fra hva du evt mangler og trenger å låne slik at vi får tatt med utstyr til deg.

Vi har ikke med oss demoutstyr på campen.

 

- Toppturski

- Skredsøker

- Spade

- søkestang

 

Sekk og skistøvler må du ha med selv.   

Denne langhelgen er det guider fra Fjellsentralen, lokale guider og instruktører fra Ivrig som står for kursingen

Vi skal bo på Vatnahalsen Høyfjellshotell som har røtter tilbake til 1896, og var på 1930-tallet en kjent skidestinasjon i både inn- og utland. Gjester fra hele Europa tok turen til det som ble omtalt som Nordens St. Moritz. Hotellet ligger fredelig til øverst i Flåmsdalen, isolert fra omverdenen og kun tilgjengelig med tog.

  

Her spiser vi alle måltider.

Sørg for at du har gyldig reiseforsikring som også dekker topptur som aktivitet

Denne sender vi i forkant av campen

JØRGEN AAMOT

Årsmodell: 1974

 
Utdannelse: Tindevegleder og fem års høyere utdanning på høyskole og universitet.

  
Jobber som: Tindevegleder for Fjellsentralen AS. Arbeider også for NVE som skredobservatør og i varslingsgruppa. Når NORTIND kvalifiserer nye tindevegledere arbeider jeg som veileder innen emnene snø, ski og skred.

  

Favorittaktivitet: Skikjøring og kortreiste turer med mine to sønner.

  
Favoritt reisemål: En av fordelene ved å bo i Hemsedal er at jeg har ulike turer hele året lett tilgjengelig. Dersom det eksempelvis er gode snøforhold får jeg mye god skikjøring med utgangspunkt i skianlegget og det innenfor skoletiden til barna mine. Hvis jeg skal reise bort synes jeg det er flott på Svalbard.

  

Jørgen er kjent for mange gjennom Fri Flyt High Camp og har hatt guideansvaret for flere av campene våre. Han vil nå samle sine dyktigste guider for å lose dere den til de fineste toppene og best skikjøringen på Ski og Seil turen til Sunnmøre.

   

En utrolig dyktig og trivelig kar å være på tur med!

image

Vi samarbeider med IVRIG om jenterturer, -kurs, -camper og guiding.

  

Vi lager ikke jenteturer for at de er så mye dårligere enn gutta og de vanlige turenee våres er også åpne for jenter. Men ofte føler jenter seg tryggere, spør mer og tør å gi mer gass uten at gutta presser på fra sidelinjen. Girls have more fun er det noen som sier, så derfor er det noen egne kurs, camper og turer for jenter.

  

  

  

Litt om Ivrig

Ivrig er en gjeng jenter som elsker å sykle, surfe og å stå på ski. Ivrig ønsker å få flere jenter inn i miljøet og derfor arrangerer de Ivrig jenteturer! Alle turene er åpne for nybegynnere og en fin måte å teste idrettene på.

  

Turene er også for jenter som er erfarne i miljøet og som vil utvikle seg og skaffe seg nye turvenner. Første jentecamp ble arrangert på Hotel Aak i Romsdalen vinteren 2015. I skrivende stund har Ivrig arrangert ni samlinger innen sykling, ski og surf - og flere skal det bli! Jentenes mål er å være en vidåpen inngangsport til alle jenter som har lyst til å prøve seg. 

  

Bli med på tur jenter!

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE SKITURER