TOPPTURKURS - GRUNNLEGGENDE KURSING I ALPIN FERDSEL PÅ SKI
To lærerrike dager på Sæbø hvor vi nyter vårsol og fine dager i fjellet

Antall plasser: 6

  

Dette er et en og halv dags kurs for deg som vil lære mer om det å gå på topptur. Du vil få innføring i teknikker på ski, både oppover og nedover, vi går gjennom toppturutstyret du må ha og bør ha, innføring i skredproblematikk i fjellet samt nyttige tips og triks til du skal gå alene på topptur i fjellet.

  

Det er kvalifiserte tindevegledere som holder kurset disse dagene. Kurset passer for deg som har stått en del på langrenn og/eller alpint, men nå ønsker å gå på toppturer i brattere og mer skredutsatt terreng. Målsetningen er at du skal få mer glede ut av å gå på topptur og ta så trygge valg underveis som mulig. 

  

Selv om sesongen er på hell er dette den aller fineste tiden for toppturer og lite slår fjelltoppene som omkranser Sæbø sent i april. Den første dagen begynner vi kl. 15.00 og holder på utover kvelden og neste dag er vi i fjellet fra morgenen og bruker hele dagen.

  

Du velger selv om du vil bo hjemme og møte oss på morgenen eller om reiser lengere kan du unne deg en hyggelig overnatting med middag, frokost og lunsj på selveste Sagafjord hotell.

  

Bli med oss og Fjellsentralen på disse lærerrike dagene i april.

Vis mer
STED: Sunnmøre,
Norge
Dato: 26.04.2018 - 27.04.2018
Antall dager: 2 dager/ 1 netter
NIVÅ: Enkel
Pris: fra 3000,-
 

Dette skal vi lære på kurset:

  

  • Innføring av turutstyret
  • Turplanlegging
  • Orientering og bruk av kart
  • Veivalg opp og ned
  • Skiteknikk – både oppover og nedover
  • Analysere og identifisere snø
  • Skred og skredredning
  • Bruk av skredvarselet

   

  

 
  • Guiden
JØRGEN AAMOT

Årsmodell: 1974

 
Utdannelse: Tindevegleder og fem års høyere utdanning på høyskole og universitet.

  
Jobber som: Tindevegleder for Fjellsentralen AS. Arbeider også for NVE som skredobservatør og i varslingsgruppa. Når NORTIND kvalifiserer nye tindevegledere arbeider jeg som veileder innen emnene snø, ski og skred.

  

Favorittaktivitet: Skikjøring og kortreiste turer med mine to sønner.

  
Favoritt reisemål: En av fordelene ved å bo i Hemsedal er at jeg har ulike turer hele året lett tilgjengelig. Dersom det eksempelvis er gode snøforhold får jeg mye god skikjøring med utgangspunkt i skianlegget og det innenfor skoletiden til barna mine. Hvis jeg skal reise bort synes jeg det er flott på Svalbard.

  

Jørgen er kjent for mange gjennom Fri Flyt High Camp og har hatt guideansvaret for flere av campene våre. Han vil nå samle sine dyktigste guider for å lose dere den til de fineste toppene og best skikjøringen på Ski og Seil turen til Sunnmøre.

   

En utrolig dyktig og trivelig kar å være på tur med!

image
ANDRE SKITURER