SKICAMP PÅ STRANDAFJELLET
Kaj Zackrisson & Sverre Liliequist er tilbake for enda en skicamp på Stranda. Vi kombinererer heisbasert skikjøring og toppturer, det blir totalt 3 dager i anlegget og en på tur.

Denne campen er arrangert for i år!

     

Ski campen er for alle som liker seg på ski og vil utforske Sunnmørsalpene på ski i hyggelig lag. Det er ikke tenkt som en camp med ekstrem-kjøring, men en camp for de som vil ha det gøy på ski!

  

Vi har med oss ski-legendene Kaj og Sverre – og da ligger alt til rette for at smilet blir bredt samtidig som vi høster av Kaj og Sverres lange erfaring på ski. Selvfølgelig skal den som har lyst å pushe seg få muligheter til det, men vi legger opp til ulike grupper hver dag avhengig av nivå og lengde på tur. 

   

Første kveld er det oppmøte på Stranda Hotel med presentasjon av kursholdere og deltakere for helga. For oss er det viktig å få vite hvilke forventninger og målsetninger dere har. Her har vi også mulighet til å se over utstyret og om noen mangler noe eller har glemt noe.

  

Denne første kvelden blir det også gjennomgang av teori omkring kameratredning. Trening med skredutstyret tar vi torsdag morgen, før første tur.

   

SKISTJERNE FOR EN DAG

En av dagene på ski-campen får vi med oss fotograf Håvard Myklebust for å få oss en egen fotosession. Kaj & Sverre vet hvordan en får til en god sving foran kameraet og Håvard hvordan en skal få det på bilde. Vi finner frem til en plass med kul bakgrunn og får noen kule bilder.  

  

SAFETY FIRST!

Uteguiden tilbyr lån av skredsekker til alle gjestene – dette er inkludert i prisen på campen. Om du noen gang skulle bli tatt i skred er en skredsekk det eneste som kan øke sjansen for å overleve – foruten rask og god redningsinnsats. Våre guider tar ikke større sjanser selv om alle i følget bruker skredsekker, men ønsker å tilby gjestene alle de gode sikkerhetsnettene som finnes på markedet.

  

Vis mer
STED: Stranda,
Norge
Dato: 07.02.2018 - 11.02.2018 Utsolgt
Antall dager: 5 dager/ 4 netter
NIVÅ: Middels
Pris: fra 10400,-
 

Høydepunkter på skicampen på Strandafjellet:

  

- Stå på ski og lær av verdens beste skikjørere:

  

- Kaj Zackrisson & Sverre Liliequist

  

- Masse skiglede

 

- Få områdets beste skikjøring

 

- Foto-session med skifotograf Håvard Myklebust  

  

- Alt er inkludert

    

 
  • Guiden
  • GENERELL INFO
KAJ ZACKRISSON

Kaj har vunnet Verbier Xtreme to ganger og du har sett ham i flerfoldige skifilmer og magasinframsider. Etter de første 100 Salomon Freeski TV-episodene ble han enstemmig valgt til den mest populære skikjøreren gjennom alle episodene. Det blir sjelden en kjedelig stund med Kaj og han har utømmelige ressurser på energi! 

image
SVERRE LILIEQIUST

Vi er stolte av å kunne presentere Sverre som coach til årets skicamp på Stranda. Han har du sett i mange Free Radicals og Swedish Posse filmer. Sverre lærer deg alt om backflips fra høye klipper og hvordan du kjører fortest mulig ned en fjellside – dette blir bra!

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du har vært mye på ski og er vant med tøffe fjell fra før, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for skiturene:

 

***** Ekspert

Dette er våre tøffeste turer og være på grensen til det ekstreme. Her kreves at du har topp helse, god fysisk utenholdenhet og at du er veldig god på ski. Her vil du pushes til nye grenser både når det gjelder utholdenhet og skikjøring. Du må ha stått mye på ski i bratt og potensielt skredfarlig terreng før. Du har vært mye på topptur og har bred erfaring å ferdes med stegjern, isøks og takler luftige høyder bra. Rent skiteknisk må du være veldig god på all slags føre og evne til å kjøre veldig bratt også på isete og snøfokkede forhold i høyfjellet. Typiske ting du vil oppleve er høye hastigheter både opp og ned fjell, klatring med isøks og stegjern, rapellering i tau, gå over spisse fjellrygger i taulag og kjøre ned bratte og smale renner.

 

***** Krevende

Dette er turer som krever mye av de som er med både fysisk og på skiferdighetene. Dagene er lange, målet er hårete og du vil få utfordret deg selv. Du må være i god fysisk form og gjerne trene jevnlig gjennom året og du må ha mange skidager og flere toppturer i bena for å være med på disse turene.

Du må være veldig god på ski og beherske alle typer forhold fra skare til dyp pudder i tett og eksponert skog. Du må f.eks klare å kjøre i høy hastighet fra topp til bunn i f.eks Gummiskogen eller Hodlekveskogen uten stopp, som er svært krevende for mange ben og lunger.

 

***** Middels

De fleste turene vil ligge på dette nivået. Det kreves likevel at du er god på ski, både i bakke, på topptur og skog. Det er bra at du også er i bra fysisk form og ikke fort blir sliten når du er i aktivitet.

Turene kan også by på utfordringer i bratt terreng og høy insitet. Skal du på en topptur bør du eie ditt eget utsyr og ha gått en del på toppturer før. Skal du kjøre frikjøring eller pudder bør du ha bedrevet denne aktiviteten en god del før så du er på lik linje med de andre som er med på samme tur.

 

***** Enkel

Dette er turer som er for de fleste, her setter vi fokus på natur- og turopplevelse. Turene kan være lange, men vi tar oss god tid og pauser underveis. Du bør ha vært på ski før, du kan ha stått mye på alpint i bakke, men ønsker nå å gå topptur hvor du ikke har så mye erfaring. Det er fint om du har vært på toppturcamp eller lignende før, men ikke noe krav på dette nivået. På dette nivået legger vi også vekt på læring og mestring. En guidet topptur med fokus på trygg ferdsel kan typsik være en tur på dette nivået.

 

***** Veldig enkel

På dette nivået trenger du kun grunnleggende skiferdigheter, men du ønsker å lære mer skikjøring eller et skiområde. Dette kan f.eks være skredkurs, teknikkurs for nybegynnere, toppturkurs for nybegynnere. Det kan også være enkle turer, opplevelser eller guiding knyttet til et skianlegg.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE SKITURER