ALPIN KLATRING I ROMSDALEN
Bli med til Romsdal – Norges Tindehovedstad, på et 4 dagers klatrekurs.

Dette kurset vender seg til klatrere som vil ta steget ut fra klatreveggen opp i fjellet. Du bør ha brattkort og ha klatret litt fra før. Vi jobber med naturlige sikringer og gir deg innsikt i gode metoder for å kunne bestige alpine fjell på egenhånd. 

 

Romdal er for mange kjent som et av de fineste stedene for klatring i Norge. Det er her trollveggen ligger, men Nord-Europas lengste loddrettestup. Denne vakre dalen har kjente klatrefjell som Romsdalshorn, Vengetind, Bispen og nordsiden av Hornet. 

   

Vi vil begynne kurset på et klatrefelt. Her går vi gjennom standplassrutiner, utstyr og sikringsarbeid. Du vil også få en innføring i orientering, vær og førstehjelp. Det vil også være en god del klatring denne første dagen.

  

Du tar steget videre og jobber med kameratredning og klatrer to eller flere taulengder. Turplanlegging er veldig viktig og som du får grundig innnføring i.

  

De to neste dagene er det langtur hvor vi skal bestige en topp med bakgrunn i det vi har lært. Denne toppen kan for eksempel være Romsdalshorn eller Store Venjetind.

  

Dette kurset er for deg som har klatret litt innendørs og ønsker å få kunnskap om utendørsklatring. Kurset er også nyttig for deg som har klatret litt utendørs, men ønsker mer kunnskap.

  

Vedsiden av klatringen, blir dette en sosial og hyggelig helg på Romsdal lodge i Isfjorden.

  

Vis mer
STED: Romsdal,
Norge
Dato: 26.06.2019 - 30.06.2019
31.07.2019 - 04.08.2019
Antall dager: 5 dager/ 4 netter
NIVÅ: Middels
Pris: 10900
 

HØYDEPUNKTER PÅ KLATREKURSET

  

- Utendørs klatring

  

- Natulige sikringer

  

- Grundig kursing

  

- Klatre en topp i Romsdalen

  

- Sertifiserte tindevegledere

  

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Inlosjering på Romsdal Lodge med presentasjonsrunde

Jobber på klatrefelt med standplassrutiner, utstyr, sikringsarbeid og en god del klatring. Vi vil også inkludere temaer som orientering, vær og førstehjelp

Enkel kameratredning og klatring over to eller flere taulengder der instruktørene er i tet. Grundig turplanlegging for neste dag.

Langtur der kursdeltagerne får mulighet å lede i høyfjellet. Vi bestiger en alpin klatretopp denne dagen. Turplanlegging for siste dagens tur

Turdag eller påfyll av praksis etter ønske

Prisen på dette kurset er 10900,- og prisen inkluderer:

- Overnatting i fire netter

- All mat er inkludert

- Kursing i fire dager

- To sertifiserte tindevegledere (klatreinstruktører)

- Transport til og fra klatringen

 

Prisen inkluderer ikke reisen din til og fra Romsdalen

Nivået på kurset er for de so har drevet litt med innendørsklatring fra før og ønsker å ta steget videre. Du trenger ikke å ha mye forkunnskap, men fint om du har tatt brattkortet fra før.

Vi møtes på Romsdalen lodge kl. 20.00 første dagen for en presentasjon og gjennomgang av helgen.

Anbefaler å ta toget til Åndalsnes når du skal til Romsdalen om du kommer fra Oslo eller Trondheimsområdet. Dette toget ankommer 19.32 i Åndalsnes hvor vi plukker deg opp. 

Elllers er det utrolig flott å kjøre bil i området på sommeren og du kan få med deg selveste trollstigen.

  

Du må ha med følgende personlig utstyr til dette kurset: Sele, Hjelm, Klatresko, Fjellstøvler, Taubrems,  3xSkrukarabinere, 3xenkle karabinere, 2xklemknute,  2x120 slynge.

Vi bor på idylliske Romsdal Lodge hvor Ida og Bjørn er deres verter for helgen. Her spiser vi frokost og middag sammen og lunsjen tar vi i fjellet.

Du vil bli innlosjert i to eller tremanns rom med de du reiser sammen med eller andre gjester fra kurset.

Du må ha god helse, bra fysisk og psykisk form for å være med på klatrekurset. Du bør også ha tatt brattkortet og ha noe erfring fra klatring.

Husk å ha gyldig reiseforsikring som dekker alpin klatring i Norge.

  

Om du skulle bli syk eller må kansellere etter bestilling bør du sørge for å en avbestillingsforsikring.

Denne sender vi til deg i forkant av turen

BJØRN KRUSE

Årsmodell: 1975

  

Yrke: Guide og lodgeeier 

 

Tittel: Tindevegleder IFMGA

  

Bosted: Isfjorden

 

Dette er mannen bak kruse topptur og forfatter av toppturer i Hemsedal, bygda hvor han bodde i mange år for å dyrke sin lidenskap for skikjøring og klatring. Bjørn flyttet til Romsdalen hvor han nå driver med guiding og skredkurs sammen med sin kone Ida Siem. De begge er kjente fjes blandt guidene på Fri Flyt sine High Camper. 

  

Bjørn er opprinnelig fra Sverige, men har blitt en harbarka nordmann og han ser frem til å ta deg med på tur i Romsdalen. Bjørn er også veldig god på ski som gjør at du vil få en bra skiopplevelse når du er på guidet topptur med Kruse.

   

Favorittaktivitet: Er allsidig og veldig altspisende innen fysisk aktivitet. I tillegg har jeg jo drømmejobben der jeg kjører god snø og klatrer flotte fjell. På egentur holder jeg kanskje en knapp på løpeturer til fjells og landeveissykling. Kommer ikke unna å spille trommer her da dette er noe jeg virkelig liker men får gjort altfor lite.

  

Favoritt reisemål: Kortreiste opplevelser med familien min, liker meg veldig godt i Møre og Romsdal siden landskapet byr på alt fra bratte alpine fjell til paddeflate øyer i en vakker skjærgård.

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Før turen
Blir du syk rett før du skal reise får du normalt tilbake pengene av ditt forsikringsselskap med en sykemelding fra lege.  

På turen
Våre turledere og guider har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring som vil hjelpe oss i akutte sitasjoner.

Utover dette er du dekket av din private reiseforsikring.

turlederne/guidene har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER