Foto: Fjord Norge, Paul Edmundson
WALK & SAIL MED CHRISTIAN RADICH I HARDANGERFJORDEN
Bli med Christian Radich på en fantastisk seilas med mulighet for å bestige Trolltunga, gå brevandring på Folgefonna med dyktige guider samt gå opp på Preikestolen

Turen starter i Bergen. Vi vil seile i fjordlandskapet på sørvestlandet i seks dager i sommer. På turen vil vi også besøke Utsira, langt vest i havgapet. Å oppleve disse kjente stedene fra sjøveien er noe helt unikt og du kan kombinere seilasen med toppturer om du vil. Det er også alternativer for de som ikke ønsker så lange dagsmarsjer.

  
Dette er turen for deg som liker å gå i fjellet og ønsker en helt ny opplevelse og samtidig kan gå noen av Norges klassiske fjell og nyte fjordlandskapet fra sjøen. Vi seiler inn Hardangerfjorden på starten av turen og avslutter med Lysefjorden og preikestolen.
  
Vi legger alt til rette for at du kan få en spesiell opplevelse og ha valgfriheten til å gå de turen du ønsker eller bare å nye sommersolen på dekk. Vi avslutter turen med en hyggelig middag ved kai i Stavanger.

  
  
Se programmet under dag for dag for å se alt du kan oppleve på denne turen.
 

Turen passer for liten og stor. Barn fra 12 år kan bli med på turen med følge av sine foresatte.

  

Dette er et sommereventyr du aldri vil glemme!

  

Vis mer
STED: Hardanger,
Norge
Dato: 24.06.2018 - 29.06.2018
Antall dager: 6 dager/ 5 netter
NIVÅ: Enkel
Pris: fra 5900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ WALK & SAIL TUREN:

  

- Gå Norges kjente klassikere

  

- Turer på forskjellige nivåer

  

- Seilas uten om det vanlige

  

- Hardangerfjorden i juni

  

- Vakker natur fra fjorden

  

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • GENERELL INFO

Vi seiler fra Bergen og går innover Hardangerfjorden og Sørfjorden mot Odda. Når skuta legger ut fra Bergen, deler vi medseilerne i vaktlag og vi starter med familarisering og riggtrening. På vakten din er du med i arbeidet om bord på skuta. 

Her ankommer vi på morgenen og dagen er beregnet til store opplevelser på land. Du kan velge mellom topptur til Trolltunga, eller en mindre krevende opplevelsestur med guide.

  

Trolltunga:
Buss frakter dere dit toppturen starter, turen er på egen hånd. Beregnet tid er cirka 10 timer. En krevende, men fantastisk og populær topptur for de sprekeste. Les mer: http://trolltunga.com/

Pris kr 250,-

  

Eventyrtur:
Turen starter med buss til Aga hvor turen går blant historiske «klyngetun» med spektakulær utsikt ut over fjorden. Turen går forbi tre magiske tjern hvor et er helt svart og et er helt krystallklart. Vi spiser lunsj med Hardangertapas og eplemost. Deretter går vi ned til ærverdige Agatunet hvor vi får Cidersmaking og omvisning før bussen tar oss tilbake til skuta.

Pris kr 1365,-

  

Vi drar fra Odda mandag kveld og ankrer opp utenfor Rosendal tirsdag morgen. Nye opplevelser venter! Du kan velge mellom brevandring med guide på Folgefonna eller besøk i Baroniet i Rosendal. Om kvelden setter vi kurs mot Utsira.

  

Folgefonna – Brevandring med guide
Buss til Folgefonna t/r. Brevandring med guide inkl. utstyr og fottøy. En spennende tur med fantastisk utsikt. Turen tar ca 9 timer, så du bør være i alminnelig god form.

Pris kr 1800,-

 

Besøk i Baroniet
Norges eneste Baroni med herskapshus og en fantastisk rose- og urtehage.

Pris kr 100,-

  

Vi ankommer Utsira, den lille øya ute i Nordsjøen og denne dagen ankrer vi opp her. Vi må ta et forbehold om været gjør det mulig å gå i land, noe vi selvfølgelig håper på.

Gjennom natten seiler skuta mot Preikestolen, og vi ankrer opp ved Forsand på morgenen. De som ønsker kan gå opp på Preikestolen og nyte den fantastiske utsikten herfra. På ettermiddagen går vi mot Stavanger hvor vi legger til kai og avslutter med en hyggelig middag.

 

Utflukt til Preikestolen

Buss t/r til Preikestolen og tur på egenhånd herfra.

 

Pris kr 200,- 

Etter frokost takker vi for turen og reiser hver til vårt

Prisen er 5900,-

  

Dette inkluderer:

- Seks dagers seilas

- Frokost, niste og middag ombord hver dag

  

Prisen inkluderer ikke:

- Reisen til og fra Bergen/Stavanger

- Turene

Dette er en hyggelig seilas som passer for de fleste som er glad i sjøliv, natur og gåturer i fjellet.

  

Det er lagt opp turer på forskjellig nivåer. 

Vi reiser havnen i Bergen 24. juni og ankommer Stavanger 28. juni hvor vi overnatter til 29. juni.

  

Mer detaljer om tidspunkt for avreisen kommer.

Sørvestlandet har noe av den fineste naturen Norge har å by på som tiltrekker tusenvis av norske og utenlandske turister hvert år.

Du vil oppleve det unike fjordlandskapet, den vakre skjærgården utenfor Stavanger og majestetiske fjell.

Har du ikke gått Preikestolen og Trolltunga før er dette en unik kombinasjon til å gå begge turen på en gang før turistsesongen setter i gang for fullt.

Det er Hardangertur som har de guidede turene og brevandringen, mens Preikestolen er relativt enkel og godt skiltet så denne går vi på egenhånd.

Vi bor i køyer og hengekøyer om bord i båten. Her spiser vi også  frokost og middagene. Lunsj spiser vi på tur.

Allle må ha gyldig reiseforsikring og god helse for å være med på denne turen

Denne sender vi i forkant av turen.

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

ANDRE TURER