GUIDE
BJØRN KRUSE

Årsmodell: 1975

  

Yrke: Guide og lodgeeier 

 

Tittel: Tindevegleder IFMGA

  

Bosted: Isfjorden

 

Dette er mannen bak kruse topptur og forfatter av toppturer i Hemsedal, bygda hvor han bodde i mange år for å dyrke sin lidenskap for skikjøring og klatring. Bjørn flyttet til Romsdalen hvor han nå driver med guiding og skredkurs sammen med sin kone Ida Siem. De begge er kjente fjes blandt guidene på Fri Flyt sine High Camper. 

  

Bjørn er opprinnelig fra Sverige, men har blitt en harbarka nordmann og han ser frem til å ta deg med på tur i Romsdalen. Bjørn er også veldig god på ski som gjør at du vil få en bra skiopplevelse når du er på guidet topptur med Kruse.

   

Favorittaktivitet: Er allsidig og veldig altspisende innen fysisk aktivitet. I tillegg har jeg jo drømmejobben der jeg kjører god snø og klatrer flotte fjell. På egentur holder jeg kanskje en knapp på løpeturer til fjells og landeveissykling. Kommer ikke unna å spille trommer her da dette er noe jeg virkelig liker men får gjort altfor lite.

  

Favoritt reisemål: Kortreiste opplevelser med familien min, liker meg veldig godt i Møre og Romsdal siden landskapet byr på alt fra bratte alpine fjell til paddeflate øyer i en vakker skjærgård.

Les mer..
Bjørn i Lyngen. Foto: High Camp / Magnus Davidsen
Bjørn kruser romsdalspudder Foto: Matti Bernitz
Bjørn Kruse. Foto: Matti Bernitz